Најновије

СКАНДАЛ: Хрвати би "Олују" да славе и у Србији?!

Хрвати желе да 4. и 5. августа славе дан победе у Србији! Наиме, Томислав Жигманов, представник Хрвата из Војводине и некадашњи коалициони партнер Демократске странке, изјавио је да „Хрвати у Војводини сваког августа морају ћутати, бити тихи, склањати се, скривати”.

Не престају да провоцирају (Фото: Јутјуб)

"Камо среће да Срби у Хрватској имају оно што Хрвати имају у Србији", одговара му за "Ало!" директор "Веритаса" Саво Штрбац.
Саво Штрбац из Документационо-информационог центра "Веритас" је поводом изјаве Томислава Жигманова рекао за „Ало!” да се не могу, у било ком погледу, правити паралеле између Хрвата у Србији и Срба у Хрватској, као и да је то само реакција на то што Хрвати сваке године славе етничко чишћење Срба у акцији „Олуја”, које и ове године финансира хрватско министарство одбране.
- Камо среће да ми имамо у Хрватској оно што Хрвати имају у Србији! Ово је ваљда реакција на то што се догађа у Хрватској у вези са слављењем „Олује“, што финансира држава преко министарства бранитеља. Срби се тамо скривају током ове прославе, морају бити мањи од маковог зрна, тих дана не излазе из кућа. Не знам само од кога се Хрвати скривају у нашој држави, нисам видео ниједан забележени инцидент.Не могу се, у било ком погледу, правити паралеле између Хрвата у Србији и Срба у Хрватској. Хрвати у Србији живе у неком свом свету, у заблуди, верују свему што чују из хрватских медија, да Србима тамо теку мед и млеко, да имају сва могућа права, више него што имају националне мањине у другим земљама - рекао је за „Ало!” председник „Веритаса” Саво Штрбац.
Такође, Саво истиче да се још дешава тихи егзодус, јер оно мало Срба што је остало или што се у међувремену вратило напушта Хрватску, сваки дан помало, што се види по миграцији становништва, у последњих неколико година на једног повратника из Србије у Хрватску има пет одлазака из Хрватске према Србији, као и да су извор ових информација хрватски подаци.
Жигманов се није зауставио само на овом твиту, он је, наиме, преко друштвене мреже Твитер напао и министра и потпредседника Социјалистичке партије Србије Бранка Ружића због његове посете Хрватској у време годишњице операције „Олуја“.
„Хоће ли министар Ружић посетити и Кукујевце, Хртковце, Сланкамен...“ написао је Жигманов као коментар на вест да је Ружић отишао у посету српском становништву у Хрватској. Погледајте ОВДЕ шта је званични Загреб поручио Србима. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте чиме располаже хрватска војска:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА