Најновије

БИВШИ МИНИСТАР: Запад је збрисао СФРЈ са политичке мапе

Неспорна је чињеница да су Америка и западне земље не само пројектовале нове границе на Балкану, него и брисале постојеће, каже бивши шеф југословенске дипломатије Владислав Јовановић.

Владислав Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Он је истакао да је то био случај са СФРЈ, која је нестала са политичке мапе света у року од два и по месеца.
- Уништили су границе једне државе која је била међу оснивачима Уједињених нација, Лиге народа и КЕБС-а (Конференција за европску безбедност и сарадњу). Онда је исти тај НАТО, противно међународном праву и повељи УН, извршио агресију на СР Југославију, што представља злочин против мира - рекао је Јовановић за београдску "Политику".
То им, како је додао, није било довољно, него су насилно освојену територију СР Југославије окупирали и припремили за њено претварање у такозвану независну државу, и сада у бриселском процесу истрајавају у томе да Србија прихвати нову реалност коју су они створили.
На питање да ли сада Руси цртају границе у овом делу Европе, Јовановић одговара да је то мисаони појам јер, како каже, Москва никада на Балкану није покушавала нешто тако да ради.
- То су увек радили други, пре свега западне силе у 20. веку - констатовао је Јовановић поводом изјаве потпредсједника САД Мајкла Пенса, који је на самиту Јадранске повеље оптужио Русију за исцртавање граница, а његове речи протумачене су и као порука војно неутралној Србији.
Пенс је устврдио и како је Москва настојала да дестабилизује регион и подели га, али и одели од остатка света, али да су "САД одбациле било какав покушај коришћења силе у региону и шире". Погледајте ОВДЕ који је нови задатак Хојт Јиа на Балкану. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако се распала Југославија:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА