Најновије

ЖЕСТОК УДАР НА ТРИ ФРОНТА: Незадржив јуриш Сиријске армије у Раки, Хомсу и Деир Ез Зору! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија и њени савезници поново су покренули нападе на положаје Исламске државе (ИД) у пограничним подручјима са Ираком на територији сиријске покрајине Деир Ез Зор.

Сиријске снаге у налету на јужном фронту (Фото: Јутјуб, Правда)

Сиријске снаге предвођене 5. корпусом већ три недеље врше операције усмерене према ослобођењу стратешки позициониране станице Т2 на југозападној граници Деир Ез Зора, покушавајући да из два правца пробије одбрану терориста.  Како наводи медијско крило Хезболаха, чији борци такође учествују у операцијама на јужном фронту, снаге лојалне Дамаску успеле су данас, да уз снажну ваздушну подршку руске авијације, нанесу тешке губитке терористима и начине први озбиљнији помак на овом фронту за претходних двадесетак дана.
Хезболах је данас објавио два снимка са јужног фронта. Један из борби око станице Т2:
... и снимак на ком је приказано проширивање слободне територије уз границу са Ираком: На северном фронту, из правца покрајине Рака, Тигрове снаге и јединице састављене од добровољаца из локалних племена, ослободиле су још шест села у близини града Маадана на граници Раке и Деир Ез Зора, уз западну обалу Еуфрата. У борбама које су трајале до касних вечерњих сати, према извештају извора из САА, ослобођена су сва села око стратешки важног града, осим оних која терористима омогућавају даље повлачење према југоистоку. У овим операцијама САА је уништила више од 30 возила ИД-а, 6 самоубилачких аутомобила, а заробљено је и два тенка. Град Маадан последњи је град који контролише Исламска држава у Раки.

Као што се на мапи може видети, сиријске снаге данас су дејствовале и дуж пута Палмира-Деир Ез Зор, где је после дугих и исцрпљујућих борби које трају готово два месеца, САА коначно успела да уђе у последње упориште терориста на истоку покрајине Хомс, и последњи бастион који стоји на путу сиријским снагама које су кренуле према Деир Ез Зору из Палмире. Више о великом успеху САА у Ал Сукни, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА