Најновије

БРУКА И СРАМОТА: Нови усташки скандал у Хрватској! (ВИДЕО)

У Слуњу се уочи концерта Марка Перковића Томпсона окупило око 10 хиљада људи, како примећују хрватски медији далеко више него на званичној прослави Дана победе у Книну, а ни овога пута није могло да прође без усташких парола и позрава, преноси хрватски портал Index.hr.

Концерт Томпсона у Слуњу (Фото: Јутјуб)

Пре концерта говоре су одржали министар бранитеља Томо Медвед и градонацелник Слуња Јуре Катић.
Како наводи портал  Медвед је окупљене позвао на достојанствено славље, а први га је озбиљно нарушио градоначелник Катић, који је у свом говору тврдио да "Самостална Република Хрватска није створена на неком антифашизму".
Да је прочитао хрватски Устав могао је да уочи да се у његовим изворним основама позива на одлуке Земаљског антифашистичког већа из 1943. године, наводи портал.
Док су Медвед и Катић држали своје говоре из публике се чуло гласно скандирање усташког поздрава "За дом спремни" и певање Јури и Бобану (командантрима злогласне усташке црне легије).
У град су већ у поподневним сатима дошле на хиљаде Томпсонових обожавалаца, од којих су неки у војним униформама, неки огрнути хрватским заставама, а неки нису могли да се уздрже од ношења мајица и застава с усташким поздравом "За дом спремни".
За разлику од Книна, међутим, где је полиција приводила особе које су скандирале усташки поздрав, у Слуњу полиција још није никог привела, наводи портал.
Прочитајте ОВДЕ шта је митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио поводом Дана сећања на све страдале православне Србе у војно-полицијској акцији "Олуја".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Још кадрова са концерта.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА