Најновије

СРПСКИ ОДГОВОР ХРВАТИМА: Нанеће им несагледиву штету!

Србија је од јуче, поред воћа и поврћа, ригорозним контролама подвргла и све друге производе из Хрватске, због чега их неће бити на тржишту у наредних 30 дана, колико траје та процедура.

Ево како ће Хрватској бити одговорено (Фото: Јутјуб)

Другим речима, Управа царина је добила задатак да поред фитосанитарних и ветеринарских провера ради и лабораторијске анализе свих производа, па је због дужине окончања њихових провера, а то је месец дана, извесно да многи производи неће завршити на рафовима, већ на некој од депонија.
То је одговор српских власти на одлуку Министарства пољопривреде Хрватске, које је 15. јула повећало увозну таксу за 22 пута на воће и поврће које долази из земаља које нису чланице ЕУ. Тај сценарио примењиваће се све док се не огласи Европска комисија, односно не суспендује хрватску меру, која је супротна Споразуму о стабилизацији и придруживању.
Извор из Управе царина тврди да је то врло суптилна контрамера према Хрватима, која није супротна ССП-у, а која ће нанети несагледиве штете нашим суседима.
- Треба да се зна да је Управа царина добила налог пре 10 дана да таквим мерама подвргне воће и поврће хрватског порекла. То се и ради, али није власт желела то да публикује. Много је хрватског воћа и поврћа пропало јер није у стању да издржи дужину инспекцијске и лабораторијске процедуре. Од јуче је налог да се ригорозним ветеринарским, фитосанитарним и лабораторијским анализама подвргну сви хрватски производи. Реч је о месу, млеку, сладоледу и другим намирницама. Дакле, нема улаза у Србију док се све те анализе не обаве. Оне трају 30 дана и хрватске робе толико неће бити у промету. То значи да воће и поврће пропадају. Што се тиче меса, месних прерађевина, млека, сладоледа, који је требало да заврше на рафовима, трговински ланци остају без њих - објашњава он.
Он додаје да је цео сценарио око контрамера осмишљен у Министарству пољопривреде, а да је Управа царине само извршилац. Погледајте ОВДЕ нови усташки испад. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа паралелно наоружавање Србије и Хрватске:

Бонус видео

Хрватска економија у проблемима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА