Најновије

НЕМА ПРЕГОВОРА СА АГРЕСОРОМ: Северна Кореја послала јасну поруку Америци и Савету безбености!

Северна Кореја је саопштила да је спремна да очита Америци "озбиљну лекцију" својим стратешким нуклеарним снагама, уколико та земља предузме војну акцију против ове државе.

Друг Ким и ракете (Фото: Родонг Синмун)

У саопштењу Северне Кореје на регионалном самиту АСЕАН у Манили посвећеном корејској кризи, а на ком учествују и представници Русије, Кине и САД-а, наводи се да свернокорејски нуклеарни и ракетни програм неће бити тема преговора. Пјонгјанг наводи да су нове санкције УН "фабриковане" и упозорио да ће бити предузете "снажне мере" тим поводом. У тексту се додаје да су УН усвајањем нових санкција злоупотребиле своја овлашћења. Северна Кореја је напоменула да су њени ракетни балистички тестови у јулу доказали да су читаве САД у њеном домету и нагласила да су ти пројектили легитимна средства самоодбране.

Кина: Поштоваћемо санкције Северној Кореји

Кинески представник на састанку у Манили саопштио је да ће Пекинг "100 посто" примењивати нове санкције УН уведене Северној Кореји због нуклеарног програма те земље. "Кина ће сигурно 100 одсто примењивати нову резолуцију, јасно и строго", рекао је министар спољних послова Ванг Ји. Са каквим прелогом је Ванг Ји допутовао у Манилу, прочитајте ОВДЕ. На конференцији у Манили састали су се и шефови ипломатија Русије и САД-а Сергеј Лавров и Рекс Тилерсон:

Трамп и Мун: Северна Кореја је растућа директна претња

Председници САД и Јужне Кореје Доналд Трамп и Мун Џае Ин сложили су се у телефонском разговору да Северна Кореја представља све већу директну претњу, у телефонском разговору, који су имали дан након што је Савет безбедности Уједињених нација усвојио нове санкције против Пјонгјанга. Двојица лидера су су сложила да Северна Кореја предстваља велику растућу директну претњу САД, Јужној Кореји и Јапану, као и већини земаља на свету, саопштила је Бела кућа. Трамп и Мун подржали су, током разговора, свеобухватне санкције усвојене против Северне Кореје, пренео је АФП. Двојица председника су изразила спремност да у потпуности спроведу све релевантне резолуције и затражили од међународне заједнице да учини исто. Извор: агенције, НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интересантни детаљи са самита у Манили:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА