Најновије

ОПАСНА СТУАЦИЈА: Ево какве оптужбе на рачун Русије је изнео Трампов саветник!

У Украјини се створила изузетно опасна ситуацију за коју је одговорна Русија, а Америка и њени савезници ће учинити све како би спречили наставак ширења конфликта на југоистоку земље, упозорио је саветник америчког председника Херберт Макмастер.

Трамп са саветником (Фото: Јутјуб)

Макмастер је у интервјуу за телевизију Ем-Ес-Ен-Би-Си рекао да Русија тренутно води ужасно дестабилизујућу политику у широком спектру питања, не само у Европи већ и у другим местима.
- Управо из тога разлога нас је председник Доналд Трамп замолио да се баш тиме позабавимо — да се супротставимо дестабилизујућем понашању Москве у случајевима када се ти поступци одражавају на наше интересе, али и када утичу на пораст тензија и распламсавање конфликата - објаснио је он.
Пентагон и Стејт департмент предлажу испоруку противтенковског оружја Кијеву
Макмастер је додао да, упркос томе, Трамп инсистира и на проналаску начина како би Америка сарађивала са Русијом, будући да без обзира на лоше односе увек постоје сфере где се интереси Москве и Вашингтона додирују.
Говорећи о Украјини, он је упозорио да Америка настоји да Кијеву помогне у тој мери како би украјинске власти спречиле нове покушаје инвазије на њихову територију, као и било какве друге офанзивне потезе Русије.
„Када разматрамо какву помоћ понудити Украјини, увек се водимо првенствено нашим интересима, али и како би та помоћ била у складу са многим међународним питањима, уједно ограничавајући Русију да настави да дестабилизује Украјину“, навео је он.
Упитан шта мисли о тренутној политичкој ситуацији у Русији, Макмастер је рекао да ту није реч о политичком режиму, већ о једној особи која је невероватно ефикасно успела да консолидује власт.
- Владимир Путин је човек који се не понаша у складу са интересима свог народа. О томе сведоче и реакције које стижу из целог света, увођење санкција против Русије, али и упозорења да би Москва требало да води далеко одговорнију политику ако жели да постане важнији међународни играч - додао је Трампов саветник. Погледајте ОВДЕ како изгледа америчко-европски сукоб збот санкција. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово су ефекти санкција Русији:

Бонус видео

Овако се санкције Русији одражавају на балтичке економије:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА