Најновије

ТИГРОВИ ЈУРИШАЈУ УЗ ОБАЛУ ЕУФРАТА: Ослобођена два града на северу Деир Ез Зора! (ВИДЕО)

Тигрове снаге Сиријске арапске армије (САА) и "Синови Раке" извршили су муњевит јуриш дуж западне обале Еуфрата на северу покрајине Деир Ез Зор.

Операцијом команује Сухеил ал Хасан - Тигар (Илустрација: Правда)

Након жестоких борби са терористима Исламске државе, сиријске снаге преузеле су контролу над градовима Џабер и Камисија, употпунивши тиме обруч око најснажнијег упоришта ИД-а у овом подручју, града Маадан.
Маадан, који се налази на 65 километара од града Деир Ез Зора, један је од малобројних преосталих чврсто утврђених терористичких бастиона дуж аутопута М5, који стоје на путу САА у настојању да се пробије двогодишња опсада Деир Ез Зора, са северне стране. САА на 4км од Маадана:
У овим операцијама сиријске снаге имају снажну подршку руске авијације, која је само током јучерашњег дана извршила преко 20 удара из ваздуха на положаје ИД-а у Маадану. Према последњим извештајима, осим поменута два града, САА је заузела и силосе Маадана који се налазе на јужном ободу града, одакле ће, највероватније, у наредним сатима отпочети и офанзива на терористички бастион. Према плановима Сиријске армије, Тигрове снаге и племенски ратници покрајине Рака требало би да стигну до Деир Ез Зора најкасније за два месеца. Осим са севера, сиријске снаге продиру према Деир Ез Зору и из правца Палмире, где је, после вомесечне борбе јуче ослобођен град Ал Сукна, о чему више можете да прочитате ОВДЕ, али и са југа, дуж границе са Ираком, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Од полетања до испоруке: Операција руских бомбардера у Раки:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА