Најновије

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ПРИЗНАО: Ту сам да завршим оно што је мој отац Алија започео!

У Сарајеву је данас обележена 92. годишњица од рођења првог председника Председништва БиХ, ратног команданта Алије Изетбеговића, а његов наследник, члан Председништва БиХ Бакир је изјавио да се политиком бави да би покушао да заврши оно што је његов отац започео

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

- Покушавамо наставити његовим путем, а он сам је имао огромне отпоре, али је изборио позицију с које настављамо да се боримо за целовиту Босну и Херцеговину, земљу демократије, равноправност народа, грађана и људских права - рекао је Изетбеговић, који је лидер Странке демократске акције.
Он сматра да сви у БиХ треба с пијететом да се сећају Алије Изетбеговића, а нарочито БХ патриоте и Бошњаци муслимани јер су се око њега окупљали људи који су бранили њихову веру, идентитет, територијални интегритет и суверенитет земље. 
Изетбеговић је навео да данас у БиХ има довољно снага које следе визију Алије Изетбеговића док снаге које су представљале отпор томе слабе.
- Ми се боримо за земљу на чијој ће целој територији људи бити једнакоправни, не за неку муслиманску, бошњачку Босну и Херцеговину већ за европску БиХ у којој ће и муслимани Бошњаци бити равноправан народ - рекао је Изетбеговић, пренеле су агенције.
Прочитајте ОВДЕ шта су то Хрвати коначно признали а у вези је с усташким покличем "За дом спремни"?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Изетбеговић сматра да МИлорад Додик руши институције БиХ. Ево зашто.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА