Најновије

ЏАБА ИМ БОМБАШИ САМОУБИЦЕ: Велики напад ИД на САА у источном Хомсу, завршио се катастрофално за терористе! (ФОТО)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезници одбили су велики напад џихадиста на своје положаје у близини села Хумаима у источном делу покрајине Хомс.

Борбе у Хомсу (Фото: Јутјуб)

Према изворима Хезболаха у Сирији, напад је извршило неколико група бомбаша самоубица Исламске државе. Међутим, САА је одбила напад и убила велики број терориста. Заплењено је и 11 возила, од којих су три била наоружана до зуба, као и уништила неколико, јавља Саутфронт.

Са друге стране, ИД је јавио да су његови борци напали САА положаје у близини села Хумаима из три смера и заузела три пункта САА. Тврде и да је у нападу погинуло седам сиријских војника.
Њихова агенција Амак је известила да је током напада заробљен један сиријски борац, а наводно је убијен и генерал Гасан Јунис из САА.

ИД покушава да спречи САА да напредује ка стратешкој пумпној станици Т2 у близини сиријско-ирачке границе.

Станица се налази на само 65 км од града Ал Букамала, последњег главног пута снабдевања ИД између Ирака и Сирије. A oвако сиријска армија лови терористе, једног по једног... Упркос чињеници да су ослобођењем Ал Сукне постигли важан циљ, сиријска војска и њени савезници не попуштају у напредовању северно и источно од поменутог града. Погледајте ОВДЕ и видео.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Након враћања Ал Сукне под контролу, сиријска војска ће све снаге усмерити на чишћење терориста из централне Сирије, пре коначног напада на Деир ез Зор.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА