Најновије

КУРДСКО-АМЕРИЧКИ МАНЕВАР ПРОТИВ АСАДА: Терористи ССА пропуштени да се укључе у борбу за Деир Ез Зор (MAПА)

Борци терористичке тзв. Слободне сиријске армије који су америчким авионима евакуисани са ирачко-сиријске границе спремају са да са територије Курда крену у офанзиву на Деир Ез Зор, преноси сајт "Ал Масдар".

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Велики број терориста који су били стационирани на граничном прелазу Ал Танф сада су стационирани на северу Сирије у провнцији Хасака коју контролишу Курди. Снаге тзв. Слободне сиријске армије требале су да крену ка Деир Ез Зору у чему их је спречила офанзива Сиријске арапске армије која им је пресекла пут и опколила њихове снаге на ирачкој граници. Они сад спремају напад са севера. САД које помажу и Курде осигурали су ову врсту кохабитације на северу Сирије.

У саопштењу команде тзв. ССА у Хасаки, која себе назива "Крила слободе за Деир Ез Зор" тврди се да ће покренути напад на положаје Исламске државе и кренути у ослобађање провинције Деир Ез Зор. Они поручују да ће се борити и против Сиријске арапске армије. Командант ових снага је Јасир Изаден ал-Турки, али се не наводи његов чин. Као своје приоритетне циљеве "Крила слободе за Деир Ез Зор" наводе ослобађање Деир Ез Зора од ИД, спречавање про-Асадових снага да заузму провинцију, фиормирање и снабдевање нове револуционарне групе у Деир Ез Зору. Како САА напредује у офанзиви ка Деир Ез Зору погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Церемонија тзв. ССА и пријем нових бораца.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА