Најновије

УЗБУНА НА ДАЛЕКОМ ИСТОКУ РУСИЈЕ: Авијација и ПВО спремни да дочекају корејске и америчке ракете!

На Далеком истоку руски системи противваздушне одбране су доведени у стање повећане борбене готовости због напете ситуације око Северне Кореје, саопштио је члан Савета Федерације Виктор Озеров, који је раније био на челу Одбора Савета Федерације за одбрану и безбедност.

С- 500 (Фото: РИА Новости)

- Снаге ПВО и ваздушно-космичких снага у Далекоисточном региону су ојачане. То што се данас дешава у вези са Северном Корејом код нас изазива забринутост и због те ситуације разумемо потребу за додатним мерама како би се осигурала наша територија- рекао Озеров. Сенатор је нагласио да руска војска пажљиво прати догађаје на Корејском полуострву, посебно у зонама одакле могу да буду лансиране ракете. Предузете су мере за случај да севернокорејске ракете буду погрешно наведене, а постоје и други задаци. - Снаге ПВО нуклеарног обуздавања омогућавају да се Американци одврате од даљих одлучних корака, објаснио је Озеров.
Подсетимо, раније је амерички председник Доналд Трамп обећао Северној Кореји „ватру и бес“ уколико та земља буде наставила са претњама по безбедност САД-а. Уследила је бура коментара и даљих званичних изјава америчке администрације у том правцу, а медији су већ представили и сценарио могућег рата нуклеарним оружјем између Северне Кореје и САД-а. Како Си-ен-ен предвиђа исход нуклеарног сукоба, можете да прочитате ОВДЕ. Пјонгјанг је на то одговорио да спрема оперативни план напада на америчке базе на острву Гвам, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

С-500 - пета генерација зенитних ракетних система Ваздухопловно-космичких снага Русије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА