Најновије

Руси могу да одбију амерички напад од 8.000 ракета

МОСКВА- Опасност да Американци по територији Русије нанесу тренутни глобални удар основни је разлог што јачамо свој систем противваздушне и противракетне одбране - нагласио је заменик команданта ваздушно-космичке одбране РФ генерал Кирил Макаров.
Ракета (Фото: политикус.ру)

Ракета (Фото: политикус.ру)

„Питања противваздушне одбране избила су у први план. Зато што је у САД на снази концепт тренутног глобалног удара који је основна опасност за Русију из ваздушно-космичког простора. Јер, та америчка концепција претпоставља наношење муњевитог удара по било којој држави коју САД сматрају својим непријатељем. Тај удар би трајао од 40 минута до два и по сата“. Макаров је открио да се у Москви сматра да би Пентагон у том нападу користио крстареће и интерконтиненталне ракете којима већ располаже, али и хиперсоничне летелице које ће се појавити у блиској будућности. Он је такође открио: да команда руских Ваздушно-космичких снага прогнозира да ће САД до 2020. располагати са око 8000 крстарећих ракета, од којих ће 6000 моћи да носи нуклеарне бојеве главе. „Потпуно одређено - нагласио је Макаров - можемо да кажемо да ће те ракете - под одређеним условима - бити употребљене за ударе по објектима на територији Руске Федерације“. Према његовим речима, руска ПВО у стању је да открије све што њеној територији може да прети из ваздуха и космоса. Укључујући авионе направљене по стелт-технологијама. „Данас - нагласио је Макаров - не постоји на планети ништа што је за нас невидљиво. Нека наши грађани буду спокојни. За време у рата у Југославији, 1999. године, старом совјетском ракетом је био оборен амерички бомбардер F-117 Stealth, а са савременим средствима је то још лакше“.
Прочитајте још:ЕУРЕКА: Руски доктори открили материјал за обнову људских костију!Хтео да убије Путина!
Он је открио да ће у Русији ради на одговору америчком  орбиталном беспилотном космоплану X-37 на којем раде Boeing и Пентагон. Ова војна летелица се сматра орбиталним бомбардерским системом са донекле суженим могућностима“, а Макаров је подвукао: „Радимо, али немам право да ишта откријем. Ми све видимо и спремамо средства за парирање. Америчко ласерско оружје више није страшило из Рата звезда, мада може служити и за ослепљивање противника, и за извиђање, и као борбено средство. Међутим, Русија има чиме да на све то одговори. Ми на том плану не заостајемо за САД“. Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА