Најновије

ТЕНКОВСКИ БИАТЛОН: Ево које место је освојила војска Србије!

На Међународном такмичењу које се током последње две недеље одржава на војном пологону Алабино, недалеко од Москве, српски тенкисти пласирали су се у полуфинале и заузели шесто место у конкуренцији 19 земаља. Игре се завршавају сутра, а данас је нашу посаду обишла делегација Војске Србије. Атмосферу међу српским војницима, претпоследњег дана такмичења, забележила је екипа РТС-а.

Тенкови (Фото: Јутјуб)

Раме уз раме сa тенкистима Русије, Кине, Белорусије, Казахстана. Већ на старту, српски војници показали су шта знају. Из дана у дан погађали су све мете, чак и оне које посаде великих војних сила нису.
Српски војници се на полигону Алабино у Подмосковљу такмиче на тенку Т-72 Б-3 руске производње. Реч је о једном од највећих и најбоље организованих војноспортских првенстава на свету, које се у Русији популарно назива Војна олимпијада.
У групи са апсолутним фаворитом, Русијом, у најатрактивнијој дисциплини – тенковски биатлон, наши тенкисти стигли су до полуфинала.
„Поносан сам на све њих и сви грађани Србије, сви војници, подофицири, официри, сви генерали Војске Србије сигурно могу бити поносни на наше, српске тенкисте овде у Русији“, нагласио је Милосав Симовић, командант Копнене војске Србије.
Трка са бројним препрекама и уз гађање покретних мета захтевала је озбиљне и дуготрајне припреме. Колико је конкуренција била јака, говори податак да је Индија остала на 12. месту.
„Када то видимо и сумирамо све резултате, морамо бити и те како задовољни што су ови момци дали све од себе и нису обрукали ни Војску Србије ни нашу државу. Ако погледамо само од девет топовских циљева, а погођених осам, што ниједна држава, чак ни домаћин није погодио“, истакао је Саша Тодоров, вођа делегације Војске Србије.
Задовољан резултатом био је и капитен српске екипе.
„Имали смо учинак ватре преко 60 одсто, што говори колико смо успели да доведемо технику у одлично стање да обезбедимо толику ефикасност ватре“, каже Страхиња Грбић, капитен екипе Војске Србије.
Захтевне али више него корисне, игре у Подмосковљу доносе много српској војсци.
„Ово такмичење у Русији веома је значајно, пре свега због размене искустава, ширења пријатељства, стручног усавршавања које је веома битно за подизање нивоа оперативне способности Војске Србије“, оценио је Симовић.
Завршници војних игара сутра ће присуствовати и српски министар одбране Александар Вулин, који је у Москву стигао на позив руског министра Сергеја Шојгуа. Прочитајте ОВДЕ шта је Лавров рекао о Американцима! Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Погледајте војну вежбу наше копнене војске у Русији...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА