Најновије

ВУЛИН КОД ШОЈГУА: Да ли ће Србија у НАТО и стижу ли руски мигови? (ФОТО)

Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу рачуна на наставак повећања војне и војно-техничке сарадње са Србијом након именовања Александра Вулина за министра одбране те земље, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

Вулин код Шојгуа (Фото: Министарство одбране Руске Федерације)

- Пре свега, желим да честитам именовање на место министра одбране. Надам се да ће динамика, коју имамо у војној и војно-техничкој сарадњи, не само бити настављена, већ и умножена – рекао је Сергеј Шојгу.

Он је истакао да су, у последњих неколико година, војске две земље урадиле много. - То се тиче и војно-техничке сарадње, наше помоћи у испорукама наоружања и војне опреме. Ово се односи, наравно, и на војну сарадњу, заједничке вежбе, размене делегација, не само на нивоу врховне команде, већ и на нивоу средњег и нижег ранга, нагласио је Министар одбране Русије. Генерал армије Сергеј Шојгу захвалио се Александру Вулину за учешће екипе Србије на Међународним војним играма. - И учествовала је достојно. Искрено да кажем, у полуфиналу Тенковског биатлона, био сам тужан због вас – рекао је шеф војног ресора Русије.

Заузврат, Александар Вулин честитао је руском колеги још једну победу тима Руске Федерације у Тенковском биатлону и пренео поздраве Врховног команданта, председника Србије Александра Вучића, пренело је Министарство одбране Руске Федерације. Он је истакао висок ниво сарадње војски двеју земаља и захвалио Русији за војно-техничку помоћ. Вулин је, такође, уверио генерала армије Сергеја Шојгуа, да Србија никада неће ући у НАТО, док је он министар одбране, а Александар Вучић председник земље.

- Наставићемо заједно да спроводимо заједничке вежбе и да водимо политику војне неутралности – рекао је Александар Вулин. По окончању разговора Вулин је дао изјаву за Танјуг у којој је рекао да је са својим руским колегом разговарао о сарадњи у области одбране и војне индустрије.

Како је рекао српски министар одбране, мигови стижу по плану, до краја године, као и техника која ће припасти копненој војсци. Он је истакао и да ће се у свакој одлуци водити рачуна о интересима Србије на првом месту, наводећи да су интереси Србије да има најбоље могуће односе са Руском Федерацијом, као и да је то рекао свом саговорнику. Са друге стране, управо је председник Вучић данас, након састанка са Дејвидом Мекалистером, објасио да је главни приоритет његовог режима улазак у Европску унију, а "односе са Русијом" сврстао међу главне проблеме који стоје на том "путу". Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

БЕЗ КОМЕНТАРА: Путин и Шојгу на пецању:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА