Најновије

ДЕЗЕРТЕР ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Ево шта је права истина о животу тамо!

Један дезертер из Северне Кореје навео је да је подршка лидеру Ким Џонг Уну много слабија од онога што режим представља у јавности.

Прослава у Северној Кореји (Фото: Јутјуб)

Он је за “Скај њуз“ навео да, упркос имиџу који је створен у јавности, лојалност према Ким Џонг Уну добијена је страхом.
Мушкарац је тражио да остане анониман јер је његова ћерка и даље у Северној Кореји и била би, како каже, у опасности уколико га препознају.
Међутим, желео је да покаже какав је живот под владавином Ким Џонг Уна. 
Наводи да су услови за живот постали много тежи, и приватно, каже, многи критикују лидера, али се нико не усуђује да своје ставове изрази и јавно. 
- Ако критикујете Ким Џонг Уна, ићи ћете у затворски камп и нећете се вратити. У Северној Кореји можете да радите све осим да критикујете Кима. Ако будете ухваћени, чак и ако имате новац, нећете моћи да преживите. То је застрашујући систем. У камповима сте присиљени на рад и живите живот ништа бољи од живота пса или свиње. Боље је умрети - рекао је он. 
Екипа “Скај њуза“ показала му је најновије фотографије из Пјонгјанга на којима су хиљаде људи који су организовали скуп подршке севернокорејском лидеру. 
- Ови цивили, ако им влада каже да дођу, они су присиљени да дођу, немају ту слободу да не дођу. Жао ми их је, они су топовско месо. Људи су уплашени. На површини изгледају захвални, али у суштини нису - додаје он. 
- Сви су свесни тога да нема сиромашнијег места на свету него што је Северна Кореја и да ни у једној другој земљи народ не пати толико. Не пратимо систем зато што нам се свиђа, пратимо га јер га се плашимо. Чак и војно особље, капетани, био сам у њиховим кућама, у лошем су стању. Не можете да верујете ономе на телевизији - наглашава он. 
Потврдио је и да се јавна места, попут школа, користе за егзекуције. Погледајте ОВДЕ шта је Мадуров син изјавио поводом Трампових претњи. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Северна Кореја лансирала први пројектил дугог домета:

Бонус видео

Овако се живи у Северној Кореји:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА