Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ УВРЕЂЕН: Алија у Ханџар дивизији? Био је партизан, тужићу Додика!

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да ће тужити председника РС Милорада Додика због његове изјаве о Алији Изетбеговићу.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Додик је раније изјавио да је Алија Изетбеговић служио војску у Ханџар дивизији.
"Алија је био регрутован у партизанску војску, а Додик ће своје тврдње доказивати на суду", поручио је Изетбеговић, преноси портал Faktor.ba
Изетбеговић се у какањском Дому културе обратио великом броју присутних на свечаној академији поводом 27. годишњице оснивања Општинске организације СДА Какањ. 
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у недељу да је снимање филма о животу Алије Изетбеговиће само начин да се "опере његова биографија". 
Додик је рекао да је политика Алије Изетбеговића била "политика смрти за многе Србе, политика муслиманског национализма и експанзионизма на овим просторима". 
Алија Изетбеговић је, како је казао Додик, написао Исламску декларацију и био је познат и виђен члан Ханџар дивизије у Другом светском рату. 
"Имајући у виду све то и чињеницу да је Алију Изетбеговић, како је саопштио Хашки трибунал на дан његове смрти, само смрт спречила да заврши у Хашком трибуналу и одговара за злочине, ово видимо као начин да се опере његова биографија", рекао је Додик, пренела је РТРС. 
Амбасада Турске у БиХ је недавно саопштила да ће турска државна телевизија ТРТ снимити у БиХ серију о Алији Изетбеговићу, а планирано је да снимање серије траје 75 дана.
Прочитајте ОВДЕ шта је рекла ћерка Радована Караџића на вест о снимању филма о њеном оцу Радовану.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бакир Изетбеговић каже да Милорад Додик руши институције БиХ.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА