Најновије

САНДА ВЕРУЈЕ У ДОГОВОР: Могућ заједнички кандидат опозиције!

Санда Рашковић Ивић, шеф посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије, верује да је могуће постићи договор опозиције око заједничког кандидата за градоначелника.

Санда Рашковић-Ивић (Фото: Јутјуб)

Она је у изјави за данашњу "Политику" рекла да би тај кандидат, уз добар тим, зауставио, како каже, "напредњачко-вучићевски цунами уништавања не само Србије, него и Београда".
- Све што је права опозиција, а права опозиција не сарађује са влашћу, нити кокетира са њом на било којем нивоу, треба да се ангажује и да заједно изађе на београдске изборе, јер је победа у Београду веома важна - сматра она.
Рашковић Ивић каже да пре свега жели да се ангажује на заједништву опозиције, а "лако ћемо за то хоћу ли се ја прикључити некоме, или ћу самостално деловати".
На констатацију да, као и већина опозиционара, оштро критикује позив председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову, она каже:
- Начин на који Вучић позива на дијалог и тренутак у којем то чини јесу бесмислени. Наш председник државе имао је пет година да започне тај дијалог. Требало је отворити јавну дебату пре потписивања Бриселског споразума, а он сада зове опозицију, коју презире и вређа на дневној бази, само да би оправдао своју лошу политику према КиМ, која дефакто води ка његовом губитку - каже она.
Према њеним речима, једино што би имало смисла јесте да председник преко Маје Гојковић иницира седницу парламента где ће он да изнесе своју платформу и да чује мишљење парламентарних странака.
Додаје да би, кад би била у Вучићевој позицији, показала више стрпљења за решавање питања КиМ.
- Под стрпљењем подразумевам опцију коју ја заступам, а то је такозвани замрзнути конфликт - рекла је она, наводећи као пример Кипар.
Она као "чист спин" види информације које су се појавиле у медијима да се за тај замрзнути конфликт залажу САД, ЕУ и Русије и да притискају Вучића да одустане од дијалога.
- Прича о дијалогу није изашла из главе председника Вучића, будући да се у дипломатским круговима већ дуже време прича да треба направити одређени помак у вези са КиМ и да то питање треба решити - рекла је Рашковић Ивић. Прочитајте ОВДЕ како Шутановац прети Вучићу протестима на јесен! Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Погледајте шта је све Санда Рашковић-Ивић причала пре отприлике месец дана...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА