Најновије

СОЊА КАРАЏИЋ: Филм о Радовану да не буде у инат Алији!

Соња Караџић Јовичевић, потпредседница НСРС и ћерка првог председника РС Радована Караџића, прокоментарисала је предлог председника Републике Српске Милорада Додика да се сними филм о њеном оцу Радовану Караџићу!

Радован Караџић (Фото: Јутјуб)

Она је истакла да истина о Радовану треба да постоји због историје и због свих будућих генерација.
- Драже би ми било да је филм о Радовану направљен и далеко пре, али никада није касно. Не бих волела да се снима само у инат Бакиру. Инат није добар мотив, али истина о Радовану, борби српског народа за опстанак, о Српској треба да постоји због свих нас, због историје, због будућих генерација, због правде јесте и мотив и обавеза и част. Нека нам не буде важније шта раде они други од онога што треба да урадимо за себе - рекла је Соња Караџић Јовичевић.
Подсећања ради, председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је серија о Алији Изетбеговићу, коју продуцира турска државна телевизија (ТРТ) начин да се опере његова биографија и додао је да Радио-телевизија Републике Српске треба да сними филм о Радовану Караџићу и његовом учешћу „у борби за слободу српског народа“. Додик је рекао да Влада треба да обезбеди сва неопходна средства да би тај филм у најскорије време био снимљен.
- Ако може Алија Изетбеговић да има тај филм уз асистенцију сина Бакира, онда не видим разлог зашто не би био снимљен филм о Радовану Караџићу и његовој улози - закључио је Додик.
 Са друге стране, Лука Караџић, открио је да би идеалан глумац за улогу његовог брата Радована, био некадашњи директор Попара из серије “Срећни људи”.
 - Зоран Ранкић би био идеалан, мало и подсећа на Радована, и наравно да би то остварење требало мог брата да прикаже у позитивном светлу, и не видим разлога зашто би то представљао проблем за било кога. Па сада хоће да снимају о Алији, а он је био негативац како за Србе, тако и за муслимане, а нешто не верујем да ће га баш тако и представити. Желео је да буде освајач, да цела Босна буде његова, вероватно се угледао и на турске султане по том питању. Ето, ја кажем пратио сам ону серију о Сулејману величанственом, јер су многе ствари приказали онакве какве су биле. Турци су желели само да освајају, водили су такве ратове и за то имали своје јаничаре. С друге стране, најумније паше су им били православци, Срби и Грци пре свега који су отимани у данку у крви. Сетите се само Мехмед паше Соколовића - наводи Лука.

Попара хоће да глуми Караџића

Зоран Ранкић је пре пар година наговестио да би радо играо Радована Караџића због физичке сличности између њих двојице. Он је одговарајући на питање да ли је имао неке политичке узоре кад је осмишљавао лик Попаре, одговорио: “Па јесте мени неко споменуо Шешеља у припремама, међутим, заиста никад нисам имао асоцијацију ни у подсвести са њим. Ја сам се неколико пута запрепастио гледајући на снимању кадрове. Ја сам имао толико сличности са неким другим човеком, са Радованом Караџићем... препоручујем се“, истакао је Ранкић.
Прочитајте ОВДЕ све детаље о снимању филма о Караџићу.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте документарац о Радовану Караџићу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА