Најновије

ПОЧИЊЕ ДИПЛОМАТСКИ ОБРАЧУН: Сирија званично захтева гашење америчке Коалиције!

Сирија је званично позвала Савет безбедности УН да распусти „међународну војну коалицију“ на челу са Сједињеним Државама.

Асад креће у нови обрачун за ослобођење Сирије (Илустрација: Правда)

У писму које је Дамаск упутио на Ист Ривер наглашава се да је „америчка коалиција“ умешана у разне злочине у Сирији. Истовремено је државе-чланице те коалиције позвао да се „дистанцирају од почињених злочина у њихово име“ и да је саме распусте. Амбасадор Сирије у Уједињеним нацијама, Башар Џафари, изјавио је да америчка коалиција помаже побуњеницима и терористима који против сиријског народа воде „кампању терора и убистава“. Џафари је подсетио да је сама коалиција признала да је досад побила „хиљаде сиријске деце, жена и старијих људи“. Дамаск и Русија оптужили су САД и Велику Британију да су отровним материјама снабдевале терористичке групације у Сирији. Џихадисти који су пре само три месеца аутобусима, из околине Дамаска, пребачени у Идлиб, сада моле сиријске власти за пуну амнестију и повратак у своје домове. Више о томе, сазнајте ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово би наши политичари требало да погледају: Интервју Башара Џафарија пред излагање у Савету безбедности: "Многе мале земље стално подлежу притисцима моћника, а кључ је управо не чинити то!"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА