Најновије

СЛОБОДАРИ: Србија и Аустрија су на линији одбране европске цивилизације

Делегација Народног слободарског покрета на челу са председником странке, Мирославом Паровићем посетила је град Брауау у Аустрији. Том приликом домаћини српској делегацији били су градоначелник овог грaда у Горњој Аустрији, Јохан Вајдбачер који је члан Аустријске народне партије и градски секретар за културу, Зоран Шијаковић који је признати аустријски културни радник пореклом из Србије.

Делегација НСП у Аустрији (Фото: НСП)

На састанку је било речи о могућностима још јачег привредног повезивања привредника из региона Горње Аустрије са привредницима из Србије, али и о значају заједничке културне политике. „Србија и Аустрија имају део заједничког културолошког наслеђа, а обе земље су у самим темељима европске цивилизације и самим тим смо позвани да заједно бранимо и унапређујемо те заједничке вредности јер тиме бранимо право на наш начин живота.“, рекао је том приликом Паровић.

Делегација НСП-а је посетила и војничко гробље у Брауауу на коме је сахрањено 16 српских војника из периода Првог светског рата. Зоран Шијаковић који предводи и КУД „Даница“ чије је седиште у Салзбургу је српској делегацији најавио скори долазак овог КУД-а у Нови Сад где ће на позив Валентина Венцела, директора Новосадског позоришта одиграти представу у оквиру Фестивала мањинских позоришта. Шокантну истину од пословању Ер Србија сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Народни сабор у селу Бобову на северу Црне Горе.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА