Најновије

ЧЕСТО СЕ СВАЂАЛИ: Дачић открио највећу Милошевићеву грешку!

"О њему ће историја дати коначан суд, ми смо мали и недовољно је времена прошло. Милошевић је две велике ствари оставио српском народу: Дејтонски споразум и Резолуцију 1244, оно за шта се још једино држимо", рекао је Ивица Дачић.

Ивица Дачић (Фото: Синхуа/Правда)

Највећа грешка бившег председника СРЈ Слободана Милошевића била је што је дозволио да се "нека убиства" доводе у везу са њим или са тадашњом влашћу, изјавио је лидер СПС Ивица Дачић.
"По мени једна од његових највећих грешака јесте у кадровској политици, у самој партији и држави, и то што је дозволио да буде разних убистава која се карактеришу да имају неке везе с њим, или са тадашњом влашћу", рекао је Дачић у опширном интервјуу за "Српски телеграф".
Поред тога, Дачић тврди да се са Милошевићем свађао кад је он био најјачи и хтео да га избаци из СПС. Упркос сукобима, Дачић је уверен да Милошевић био велики лидер, а не ратни злочинац.
Он је, упитан за Милосевићеве грешке, рекао да "већ 5. октобра никога није било у СПС, што довољно говори о кадровској политици и његовој немоћи да смењује неке људе".
С друге стране, додао је Дачић, ако гледамо државно и национално, лако је данас рећи да није требало дозволити да будемо под санкцијама и бомбардовани.
"Зато што смо подржали народ, доживели смо санкције, зато што нисмо хтели да потпишемо ултиматум из Рамбујеа, доживели смо бомбардовање. Ево, ја сад постављам питање, да ли би неко данас потписао тај ултиматум из Рамбујеа?" рекао је Дачић. Пре шест година Дачић се запитао "докле ће Милошевић бити алиби за све промашаје?"
Прочитајте ОВДЕ зашто је професор Милан Беслаћ у својој колумни написао зашто не подржати Ивицу Дачића, а у вези са Косовом?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић претио Америци, пред УН-ом прозвао Шиптаре због прогона Срба, Тачи се смејао.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА