Најновије

СТИГЛИ НОВИ ТЕНКОВИ ИЗ РУСИЈЕ: Моћни Т-90 спремни за офанзиву на запад Алепа! (ВИДЕО)

У Алепо је стигла испорука руских борбених тенкова Т-90 који ће значајно повећати ударну и одбрамбену моћ владиних снага на северу и северозападу земље.

Т-90 у Алепу (Фото: ЈуТјуб)

Све посаде нових тнкова прошле су током последњих недеља потребну обуку и биће укључене у борбу против сиријске Ал Каиде (Хајат Тахрир ал Шама - ХТШ) чије позиције су нарочито јаке на западу Алепа и у суседној покрајини Идлиб.
На друштвеним мрежама већ су се појавили снимци нових тенкова који заузимају положаје на првим борбеним линијама на западу Алепа. Т-90, који већина и западних и источних стручњака сматра за најбољи борбени тенк који се може наћи на међунараодном тржишту, представља велико освежење за Сиријску арапску армију (САА) која је на почетку конфликта у тој земљи поседовала само велику количину застарелих Т-55, Т-62 и тренажне моделе Т-72. Обзиром да се главнина сиријског наоружања тренутно налази на фронтовима усмереним према упориштима Исламске државе Деир Ез Зору и Укајрибату, достављање непознатог броја Т-90 на запад Алепа, може означити почетак дуго најављиване операције САА против џихадистичко-терористичких организација на ободима Зоне деескалације Идлиб.  Како руска авијација разваљује терористе на истоку Ал Сукне, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Битка за Алепо је трајала од јуна до децембра 2016.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА