Најновије

ПУТИНОВА ПРОВОКАЦИЈА: Оvo je нови амбасадор Русије у Америци, иначе на црној листи САД и ЕУ! (ФОТО/ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин именовао је Анатолија Антонова за новог амбасадора Русије у Сједињеним Америчким Државама.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Анатолиј Антонов познат је као заговорник оштре политике према Западу, без обзира на чињеницу да Хилари Клинтон није постала председник Америке.

Анатолиј Антонов (Фото: Јутјуб) Специјализован за војна питања, Антонов је каријерни дипломата који је до децембра 2016. пет година био заменик руског министра одбране. Руски председник Владимир Путин вратио је Антонова из војног ресора у дипломатски и именовао га за заменика министра спољних послова.
У Министарству одбране Антонов је надгледао међународну сарадњу, а са преласком у Министарство спољних послова почео се бавити питањима војнополитичке безбедности, писао је о њему "Комерсант".
Како тврде неименовани извори у државним структурама Русије, Кремљ је одлуку о именовању симпатизера оштре политике према Западу донео још почетком јесени 2016. године, када се политичко вођство Русије припремало за победу Клинтонове на председничким изборима у САД.
Како пише британски "Телеграф", постављање Антонова је провокативан потез, с обзиром да се налази на списку људи који су под санкцијама Америке и ЕУ јер је, док је служио као заменик министра одбране "подржавао распоређивање руских трупа у Украјину". 
"Телеграф" истиче да је Антонов потпуна супротност тренутном амбасадору Сергеју Кисљаку, "благоречивом нуклеарном научнику који преферира вечере и јавна појављивања, док ће Антонов донети оштрину руској дипломатији у Вашингтону".
Прочитајте ОВДЕ ко су људи који би могли да наследе Путина.
Извор: РТ/Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин је одлучио, на Америци је да види шта ће...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА