Најновије

„Крвава клешта“: Сиријска и либанска војска у офанзиви (ВИДЕО)

У подручју Палмире у правцу Дејр ел Зора креће се 18. моторизована дивизија. „Тигрови“ наступају у правцу нафтног поља Шаер, сиријски специјалци су стегли обруч око милитаната ИД у подручју Акербата.

Сиријска и либанска војска у офанзиви (Фото: Јутјуб)

Сиријска војска је ове недеље почела офанзиву у правцу либанске границе. Северно од Дамаска још увек постоје енклаве које су заузели милитанти ИД. Оне се налазе изнад пута Хомс—Дамаск, чиме окупљају значајне владине снаге.
Истовремено са операцијом сиријске војске почела је офанзива либанских оружаних снага. Северно од некада немирног Забаданија протежу се обронци планина Каламун.
„Беживотна планина опаљена сунцем само понегде је испресецана оазама. Управо за такве оазе се држе милитанти. Офанзива сиријске војске почиње са артиљеријском припремом. Овај део фронта је прилично тих, терористи имају мало тешког наоружања, зато стране могу да се зближе на минимално растојање. У таквим условима идеални су тешки митраљези који терају противника да легне и пружају могућност сиријској пешадији да се приближи милитантима“, рекао је новинар телевизије „Звезда“.
Након расформирања ове енклаве у подручју Дамаска и на читавом југу Сирије остаје последња енклава милитаната ИД у подручју резервоара Бејт Џин. Како елитни "Тигрови" газе џихадисте у сиријској пустињи погледајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА