Најновије

КРВНА ОСВЕТА УСРЕД РАТА: Борбе рођака убијеног официра са безбедносним снагама у луци Аден

На улицама јеменске луке Аден, која је тренутно престоница просаудијског председника Абдо Рабо Хади Мансура, јуче је вођена жестока борба између безбеднсних снага и наоружаних рођака Хасана Камата, команданта Расад дистрикта у суседној Абиан провинцији, који је погинуо у међусобном сукобу две групе безбедносних снага.

Aден (Фото: Јутјуб)

Борба је отпочела у дистрикту Хур Максар где су рођаци убијеног Камата подигли камп у знак протеста због овог убиства и тражили да им се убице рођака изруче како би извршили освету. Њих су пробале да отерају безбедносне снаге али су рођаци убијеног Камата отворили ватру на њих. Једна особа је убијена, док је више њих рањено. 

Камат је убијен на превару након што је позван на састанак у Аден, а иза ликвидације стоји супарничка група бораца. У провинцијама које је окупирала саудијска коалиција чести су сукоби између локалних група које сарађују са окупатором. Део група напружава и финансира Саудијска Арабија, а део Уједињени арапски емирати. Абдо Рабо Мансур Хади важи за саудијског човека док прпадници покрета Ал Харака, које финансирају УАЕ, траже смену Хадија и нову поделу Јемена на јужни и северни.  Више о борбама унутар саудијске коалиције сазнајте ОВДЕ. Шта вођа покрета Хута Абдул Малек поручије народу Јемена сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хути прже по непријатељу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА