Најновије

ШОЈГУ ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ: Грађански рат у Сирији је завршен!

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу изјавио је да је грађански рат у Сирији практично завршен, захваљујући успешном спровођењу споразума о Зонама деескалације.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА новости)

Руски министар је нагласио да је овакав успех споразума омогућио да се фокус оружаних снага пребаци на обрачун са терористичким организацијама попут Исламске државе (ИД) и Ал Каиде, рекао је Шојгу током заједничког обраћања новинарима након разговора са либанским министром одбране Јакубом Сарафом.
Шојгу је нагласио да је добра руско-либанска сарадња од велике важности у овом тренутку и упозорио је свог колегу да се нестабилност из Сирије лако може пренети и на суседну земљу. Да подсетимо, велика напетост завладала између Либана и Сирије пред отпочињање операција против Ал Каиде и ИД-а у пограничном подручју Либана и Сирије, пошто су либанске власти укључиле неке америчке јединице у ту операцију, а помињала се и могућност укључивања америчке авијације у ту операцију са либанске стране. - Желео бих да наши западни партнери коначно одвоје "умерену опозицију" од терориста и престану са помагањем (групацијама) преко целе територије, рекао је Шојгу. 
Руско Министарство одбране раније је нејавило да ће данас, у Јордану, почети са радом заједнички америчко-руско-јордански центар за контролу Зона деескалације на југу Сирије. Ова зона, успостављена 9. јула, обухвата територије сиријских покрајина Дараја и Кунејтра. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Строго поверљиво": Руске јединице за специјалне операције у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА