Најновије

ДЕИР ЕЗ ЗОР НИКАД БЛИЖЕ: Сиријске снаге незаустављиво напредују према опкољеном граду! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија и њени савезници наставили су данас операције у правцу града Деир Ез Зора, последње "престонице тероризма" у Сирији.

Источно од Ал Сукне (Фото: ЈуТјуб)

Тигрове снаге су у снажном пробоју у преподневним сатима пробиле прву линију одбране Исламске државе у близини места Кувајлија и заузете су контролне тачке које обезбеђују директан нпад на једно од последњих утврђења на истоку покрајине Хомс. Истовремено, покренут је продор и дуж пута Сукна-Деиир Ез Зор, у ком је САА, према тврдњама Министарства одбране Сирије, напредовала пуних 25 километара.   Сиријско Министарство одбране је објавило репортажу из ове операције:
Раније ове недеље САА је опколила ИД у централној сирији у два џепа која још увек држе терористи у том делу земље, што је омогућило сиријским снагама наставак операција према Деир Ез Зору.

Са друге стране, повлачење терориста са ослобођених територија довело је до критичне масе која се формирала у Деир Ез Зору, одакле су терористи данас покренули снажну контраофанзиву на југоистоку Раке, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пре два дана забележен је продор сиријских снага од 20 километара источно од Сукне
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА