Најновије

ЖИВКОВИЋ: Бесмислено, и Томпсон може да купи српску земљу?!

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је да су измене Закона о пољопривредном земљишту бесмислене.

Зоран Живковић (Фото: Јутјуб)

Живковић каже да је то тако јер странци, као и пре пет или 15 година, и сада могу да купују пољопривредно земљиште, а може да га купи, приметио је, ако хоће - Томпсон, на пример.
Странци ће и сада моћи да купе земљиште тако што ће да региструју приватно предузеће са 100 одсто страним власништвом, које има статус домаћег правног лица, рекао је он новинарима. 
"Рецимо, усташки певач из Хрватске, Томпсон имао би проблем када би хтео као физичко лице да купи земљу у Србији, али, ако би он дао пет евра, основао приватно предузеће 'Волим Србију', он са тим предузећем може да купи оних 18.000 хектара, јер онда више није усташа Томпсон, него домаће предузеће", рекао је Живковић. 
Сматра да од тог закона “нико жив нема користи, нити у Србији, нити у окружењу, ни у ЕУ, нити било где”, те да се тим законом ограничава право физичких лица да купују земљу у Србији, а да, у протеклих 15 година, број физичких лица који су имали намеру да купе земљу у Србији није прешао 100. 
Називајући седницу фарсом, Живковић је рекао да је она “заказана у последњи час, да би се поново, наводно, спасила нека велика вредност, патриотска, а то је, у овом случају, пољопривредно земљиште”. 
Илуструјући то, дао је пример, “груб, али тачан” и навео да, “уколико Рамуш Харадинај пожели да купи 18.000 хектара земље у Војводини која је на продају”, он то може да уради без проблема, јер њега домаће власти дефинишу као држављанина Србије, јер је и Косово део Србије. 
Прочитајте ОВДЕ невероватну вест, а то је да се и Шешељ у овоме слаже са Живковићем.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Зораном Живковићем.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА