Најновије

АЛ КАИДА НА ВРХУНЦУ СНАГЕ: Терористи преузимају контролу над Идлибом и крећу на Алепо! (ВИДЕО)

Око 9.000 припадника Ал Каиде у Сирији (Хајат Тахрир ал Шама - ХТШ) покушавају да преузму контролу над читавом покрајином Идлиб, рекао је генерал Игор Коробов, шеф Главног директората Генералштаба Руске Федерације.

ХТШ (Фото: ЈуТјуб)

- Милитанти Нусра фронта (претходно име ХТШ-а) на северозападу Идлиба располажу са 9.000 људи, у тоталу. Тренутно, терористи покушавају да преузму контролу над целом територијом, интензивирајући борбена дејства против групација такозване "умерене опозиције", рекао је Коробов на форуму Армија-2017, пренели су руски медији. Погледајте снимке из рата терориста и џихадиста у Идлибу:
Коробов је објаснио да је ХТШ друга највећа терористичка организација на територији Сирије, после Исламске државе (ИД). Они располажу са 15.000 бораца, који су, за разлику од ИД-а, углавном Сиријци.  Након коначне консолидације контроле на северу Идлиба и западу Алепа, очекује се да ће терористи, у броју увећаном за борце организација које им се у међувремену закуну на верност, покренути нови напад на Алепо, уколико их Сирија и њени савезници не предухитре превентивним ударом. Почетком недеље две терористичке организације удружиле су снаге у покушају пресецања пута Канасир, једине везе Алепа са остатком слободних територија у Сирији, али су у тој офанзиви потучени до ногу. Више о том нападу погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе између терориста и џихадиста трају и у Источној Гути
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА