Најновије

ОЗБИЉНО УПОЗОРЕЊЕ: "Балкан припрема терен за наредну европску кризу!"

Балкан би могао да припреми терен за наредну европску кризу, оцењује словеначки лист "Дело" у данашњем издању, коментаришући дипломатски спор између Србије и Македоније.

Какву улогу у свему игра Запад? (Илустрација: Правда)

Љубљански дневник оцењује да је одлука Београда о повлачењу особља из Амбасаде Србије у Скопљу делимично покушај притиска Србије на Македонију да гласа против пријема Косова у Унеско.
"Србија и Македонија имају различите ставове по питању решавања албанског питања. Македонска влада нема други избор сем да омогући великој етничкој албанској заједници да учествује у креирању иностране и домаће политике, осим ако не жели да жртвује стабилност земље", пише љубљански лист.
"У међувремену, власти у Србији преферирају анексију Косова или барем поделу свега на оно што је српско и оно што је албанско", наводи даље "Дело".
Словеначки лист пише и да Србија, као традиционални савезник Русије на Балкану, вероватно "покушава да помогне Москви у њеним напорима да спречи читав регион да уђе у ЕУ и НАТО".
"После неуспелог покушаја државног удара с циљем да се спречи чланство Црне Горе у НАТО, нови циљ Русије је Македонија", оцењује "Дело". Љубљански лист даље подсећа и да су преговори САД и Македоније интензивирани како би та земља колико већ наредне године постала 30. чланица НАТО. Тај лист, пак, закључује да би "ризична фудбалска утакмица" поменута у наслову чланка, могла довести до нове европске кризе на Балкану.
"Регион замрзнутих сукоба и нових спорова је и даље буре барута", оцењује лист. Погледајте ОВДЕ сулуду изјаву пољског министра о Украјини. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте сценарио Трећег балканског рата:

Бонус видео

Погледајте колико су моћне војске Балкана:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА