Најновије

"СУПЕРМЕН": Србија стално у кризи са суседним земљама, а све их решава Вучић! Ево и како! И шта нас очекује

Србија је скоро стално у кризном односу са неким од суседа, било да је реч о прислушкивању, трговини, па чак и оптужбама за државни удар. Медији посебно појачавају ефекат кризе, као и улогу Александра Вучића у решавању тих криза, оцењују саговорници.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Од убеђивања Милорада Додика да одустане од референдума, до решавања последње кризе са Македонијом, подужи је списак трзавица са суседима, које је, бар према писању медија, решио један човек. Решавао их је цвећем, чоколадама, а у случају Македоније - телефонским позивом.

Какве су то онда кризе, ако се решавају на овакав начин?

"Криза се може решити телефонским позивом само ако сте ви тај који је ту кризу и створио, онда вам је најлакше да се тако реши. Једино што је ново у целој овој причи је што то није радио на овако драстичан начин на спољном плану. Било је трзавица са Хрватском, али није било овако драстичних мера као што је затварање амбасаде", каже новинар Времена Дејан Анастасијевић.
И Новинарка Данаса Сафета Бишевац сматра да је потез државе био неуобичајен, а да је потез председника - уобичајен.
"Ја нисам ни сумњала да ће председник једним телефонским позивом решити проблем између Београда и Скопља. Међутим, сматрам да до заоштравања односа између две земље није ни смело да дође. Србија је то требало да реши дипломатски, без подизања тензија и без повлачења амбасадора", оцењује Бишевац.
Криза у односима са суседима стигла је и до Скупштине Србије, где је опозиција постављала питања Влади.
"Да ли се дипломатским ратом скреће пажња са коалицијом коју ће Српска листа да направи са Харадинајем", упитао је посланик Демократске странке Балша Божовић.
Самостални посланик Ђорђе Вукадиновић оценио је да повлачење комплетног особља из амбасаде личи на меру после које следи бомбардовање и рат, а Санда Рашковић Ивић поручује да би било добро да службе безбедности кажу о чему се ради да не би било "рекла-казала".
Из власти нема одговора о чему се стварно ради, али подсећају да је претходна власт протерала амбасадор Македоније пошто је та земља признала Косово 2008. године.
"У Србији влада мир, у региону је мир, а за време њихове владавине, који су упропастили Србију од 2000. до 2012. десиле су се многе катастрофе, између осталог и на плану спољне политике", рекао је у Скупштини посланик напредњака Александар Мартиновић.
А план спољне политике увек је повезан са плановима на унутрашњој политичкој сцени кажу саговорници. То значи да нас очекују бурни месеци. Вучић зна шта је Македонија радила...
Прочитајте ОВДЕ како је и ко то каже, да је Вучић од служби безбедности направио естраду?
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако Вучић наговара хрватског дечака да навија за Звезду или Партизан.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА