Најновије

ЖУРИ ИМ СЕ: Без јавне расправе и по хитном поступку, ускоро измене Закона о пољопривредном земљишту! (ВИДЕО)

Министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић изјавио је да очекује да измене Закона о пољопривредном земљишту буду усвојене на време како би се примењивале пре 1. септембра, када ступају на снагу одредбе Споразума о стабилизацији и придуживању ЕУ о либерализацији тржишта пољопривредним земљиштем.

Бранислав Недимовић (Фото: Јутјуб)

- Постоји комуникација с Бриселом на ову тему и нема никаквих проблема у вези са изменама Закона о пољопривредном земљишту - казао је Недимовић уочи разговора с представницима пољопривредних удружења о изменама Закона о пољопривредном земљишту.
Он је истакао да Србија води рачуна о својим интересима уз испуњавање свих међународних обавеза. Рекао је да не очекује никакве проблеме у вези са спровођењем новина у Закону о пољопривредном земљишту, али је истакао да ће држава кажњавати све покушаје да странци на нелегалан начин дођу до земљишта.
Недимовић је подсетио да се ССП бави правима грађана, а што се тиче страних правних лица, односно фирми, у Уставу је јасно наведено, како је казао, да је куповина земљишта могућа само ако постоји међудржавни споразум о томе.
На питање новинара зашто није било јавне расправе о изменама закона, он је рекао да не види ништа спорно у томе, истичући да је то била одлука Владе, као и то да се тај закон усвоји по хитном поступку.
- Ми радимо у корист грађана и штитимо њихове интересе. Месецима смо са удружењима пољопривредника разговарали о изменама закона, али то није било у форми јавне расправе - рекао је министар.
Према његовим сазнањима, у Скупштину Србије је стигло неколико амандмана на предложене измене закона, али би до почетка данашње седнице, на којој ће се расправљати о том пропису, могло бити упућено још амандмана.
Прочитајте ОВДЕ како то Вучић успева да реши бројне кризе са другим земљама?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Судбина иницијативе представника малих пољопривредних произвођача за измену Закона о ПИО доприносима и даље је на дугом штапу. Упркос бројним петицијама, писмима и апелима упућеним надлежнима да се проблем реши у што краћем року, одговора још увек нема. За то време поједини пољопривредни произвођачи, који годинама нису уплаћивали у ПИО фонд, због нагомиланих дугова и високих камата остају без свог земљишта.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА