Најновије

ЗА ЗАУСТАВЉАЊЕ "РУСКЕ АГРЕСИЈЕ": Матис донео оружје Порошенку!

Када одлазио у Кијев, министар одбране САД Џејмс Матис понео је војну опрему за оружане снаге Украјине, саопштио је специјални представник САД за Украјину Курт Волкер у интервјуу телевизији „Директно“.

Порошенко примио Матиса (Фото: ЈуТјуб)

- Слажем се да министри одбране не треба да долазе празних руку. Министар одбране САД Џејмс Матис донео је одређену опрему за украјинску војску, рекао је Волкер. Он сматра да руско-белоруске војне вежбе „Запад 2017“ приморавају западне државе да буду спремне за сваки развој догађаја. „Треба да развијамо сопствени систем безбедности и да на томе радимо заједно“, изјавио је Волкер. Током посете Кијеву, Матис је осудио "покушаје Русије да силом црта нове међународне границе" и заветовао се на свесрдну помоћ Украјини, мада није прецизирао у чему би се она састојала.
Раније је Матис изјавио да Вашингтон разматра питање о испоруци ватреног оружја Кијеву. Своје препоруке руководству земље ће представити на крају посете. Русија је више пута упозоравала да би испоруке наоружања Украјини довео до ескалације конфликта у Донбасу. Током Матисове посете Кијеву, дошло је и до експлозије изпред украјинске Владе. Више о овом инциденту погледајте ОВДЕ. Извор: Правда, rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА