Најновије

Брнабићева дала интервју за албанске медије, ево шта је рекла...(ВИДЕО)

Како је рекла за лист на енглеском "Albanian Daily News", у питању је позитиван знак за који је заслужно и "лично пријатељство" председника Србије и премијера Албаније.

Ана Брнабић (Фото: Синхуа)

Српска премијерка Ана Брнабић сматра да су односи Србије и Албаније бољи него икада раније и да је то заслуга Александра Вучића и Едија Раме.
"То показује колико је важно да се често састајемо, јер такво пријатељство је преточено у економску и друштвену агенду обе земље", рекла је она.
Бранбићева је навела да као нови премијер Србије намерава да настави билатералну сарадњу две земље и да "надграђује оно што је председник Вучић започео са премијером Рамом". 
Говорећи о односу Београда и Приштине, Брнабићева је рекла да је "дијалог увек добра ствар" и да је неопходно да се настави. 
"Србија је дубоко посвећена регионалној стабилности и отворена је за дијалог са Приштином. Мислим и да је председник по том питању био веома јасан и ја сам као премијерка сагласна. Влада је посвећена том циљу. Не видим други начин да овај регион буде стабилан, а без стабилности, нема бољитка за све грађане", рекла је Брнабићева. 
Премијерка Србије је навела да се нада да ће и Приштина бити отворена и посвећена дијалогу. 
"Много је урађено по питању личног поверења и односа, чињеница да се често састајемо и редовно разговарамо показује да улажемо напоре како бисмо савладали препреке. Наша сарадња је вероватно кључни корак у исправном правцу", рекла је Брнабићева. 
Како је рекла, у региону је остало још много посла, постоје отворена питања између Хрватске и Словеније, Србије и Хрватске, па Београд и Приштине. 
"Ипак, везе се јачају и оптимистична сам по питању будућности региона, за који верујем да има много потенцијала. Сарадња, јачање добросуседских односа и наставак политике помирења су важни за даљи европски пут читавог региона. Било би штета за све наше грађане када не бисмо то искористили", рекла је Брнабићева. Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је за албанску тв Орањуз да Србија неће признати једнострано проглашену косовску независност и додала да дијалог о нормализацији односа Београда Приштине постоји и да ће он ускоро бити настављен.  "Не верујем да ће Београд признати Косово, али позив за дијалог о бољим односима постоји", рекла је Брнабић за албанску тв у суботу у Драчу, где је присуствовала неформалном састанку премијера Западног Балкана. Премијерка је рекла да треба радити на нормализацији односа Београда и Приштине и треба наставити са спровођењем договореног Бриселским споразумом. "Србија је урадила много на испуњавању обавеза преузетих тм споразумом и очекујемо да то исто уради и Приштина посебно када је реч о делу споразума који се односи на живт српске заједнице", рекла је Брнабић и додала да се нада ће дијалог убрзо бити настављен
Прочитајте ОВДЕ како то Брисел планира да одвоји Београд од Москве?
Извор: Б92/Albanian Daily News

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабићева о сарадњи на западном Балкану.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА