Најновије

ПОЗНАТИ СРПСКИ НОВИНАР ПРОГОВОРИО: Надзорници из амбасада контролишу РТС! (ВИДЕО)

Гост у емисији "Политикон" на телевизји "Хелм Каст" је бард српског новинарства Ђуро Билбија главни и одговорни уредник сајта Fakti.org.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Поводом пузајућег грађанског рата који се помаља у САД Билбија каже:"Ти људи у Шарлотвилу су охрабрени Трамповом изјавом да су за насиље одговорне "обе стране". У Берклију су се левичари и анархисти са фантомкама на глави и обучени у црно спојили и заједнички ударили на десничаре". На питање зашто више нема озбиљних спољнополитичких емисија на националној фреквенцији, а говорећи о тренутном колонијалном положају Србије, Билбија између осталог каже:"Ако ви на РТС, који Кајл Скот доживљава као нешто што контролише власт,треба да говорите о Украјини, онда то није лако. Јер власт је признала интегритет Украјине, а у исто време не жели да се замери Русији . Слично је и са Сиријом. Јер надзорници то котролишу".

Ђуро Билбија (Фото: Јутјуб) Говорећи за "HelmCast" о кризи на Корејском полуострву Билбија каже да "против ракетни ТХААД систем који је САД инсталирао у Јужну Кореју врло лако могу постати офанзивни, а то је за Кину озбиљан проблем и прелазак црвене линије. У том смислу Северна Кореја ради фантастично продуктиван посао за Америку, јер оправдава присуство поменутог анти ракетног система." "Нас покоравају увлачењем у ЕУ која ће за нас бити кавез са лажном позлатом на шипкама каже Ђура Билбија говорећи о "европском путу са којега не смемо да скренемо". Уласком у ЕУ Србија би добила једно спољнополитичко покоравање, једну послушност која ће се окренути против Русије" .

Говорећи о руском оружју Бибија је посебно акцентовао значај ПВО система С300 који ако би стигао већ би био нешто...у радијусу тог система биле би и неке америчке базе у окружењу...То је права тачка спора, јер С300 је једнако суверенитет". Говорећи о све чешћим наговештајима о доласку Папе у Србију Билбија каже:"Ја бих више волео да се Црква изјасни поводом суверенитета државе на Косову и Метохији и граница Србија на КиМ него поводом Папе. У Србији у којој је Црква дубоко загазила у екуменизам". Аутор и водитељ емисије је Данило Тврдишић. Kaко је посланик СНС оптужен да је током бомбардовања желео да угрози животе 20 војника погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гостовање уредника Правде Игора Маринковића у есмији "Политикон".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА