Најновије

ВЕЛИКИ УСПЕХ СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ: Након жестоке борбе, заузети делови источног Дамаска!

Елитне јединице Сиријске арапске војске (САА) још једном се налазе на истоку Дамаска, што указује на то да је обновљен покушај про-владиних снага да уклоне добро укопане исламске екстремисте из округа Џобар и Аин Тарма.

САА (Фото: АМН)

Јуче су јединице Републиканске гарде, подржане од стране Националних одбрамбених снага (НДФ), артиљерије и Четврте тенковске дивизије направиле кључни напредак у Аин Тарми.
Тај напад је био углавном подземни јер су сиријске снаге заузеле низ тунела и ровова који повезују положаје милитаната између западне и централне Аин Тарме.
Штавише, сиријска војска такође је заузела неколико блокова у западној Аин Тарми. Што се тиче овог напретка, избили су велики сукоби који су трајали више од 6 сати у тој области.
Као резултат овог посебног ангажмана убијено је пет исламских побуњеника, а након тога су били присиљени да се повуку. Војне артиљеријске јединице су натерале милитанте да се повуку, јер су им нанели директне ударце.
Америка се повлачи и признаје да је Сирија руска зона утицаја, Израел у проблему, Асад није пао а Иран надире. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како Руси истребљују терористе у последњем упоришту у централној Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА