Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИВА: Ево како Амери комуницирају са Северном Корејом!

Москва тражити наставак преговора о ситуацији на Корејском полуострву, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров говорећи пред студентима Московског државног универзитета за међународне односе.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

„Ми знамо да Американци на неким полутајним, полузваничним каналима разговарају са представницима Пјонгјанга“, рекао је Лавров.
„Нећемо имати ништа против, бићемо само ’за‘ ако се они договоре о некој деескалацији, ако се сви охладе, седну за преговарачки сто и почну да разговарају. Имамо заједнички циљ — денуклеаризација Корејског полуострва, тако да на северу не буде нуклеарног оружја, а на југу, ни свог, ни америчког“, рекао је руски министар спољних послова.
У уторак 29. августа Пјонгјанг је извршио ракетну пробу. Секретар шефа јапанског кабинета Јошихиде Суга рекао је да је ракета пролетела изнад северног јапанског острва Хокаидо и пала 1.180 километара источно од острва у Тихи океан. Према наводима јужнокорејских медија који наводе војску земље, балистички пројектил Северне Кореје летео је 2.700 километара и достигао максималну висину од 550 километара.
Савет безбедности УН одржао је ванредно заседање у вези са још једним лансирањем балистичке ракете Северне Кореје и усвојио изјаву председника у којој се осуђују акције Пјонгјанга и захтева да се пробе зауставе. Погледајте ОВДЕ Путиново решење за Северну Кореју. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Кореја тестирала прву ракету која може да носи нуклеарну главу:

Бонус видео

Овако је настајао севернокорејски нуклеарни програм:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА