Најновије

УПРКОС НЕРВОЗИ: Србија рутински привела крају за прву победу на првенству!

Репрезентација Србије тријумфом над Летонијом у Истанбулу започела је учешће на Европском првенству – 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22)

Тешка утакмица (Фото: Јутјуб)

Момци Александра Ђорђевића ушли су нешто нервозније у меч, нису бирали права решења у нападу, па су Летонци – предвођени Даирисом Бертансом и Кристапсом Порзингисом – први стигли до двоцифрене предности.
Међутим, 'Орлови' су се пробудили на време, вратили су се већ до одласка на одмор, али је ипак Летонија била та која је водила после двадесет минута кошарке. 
Дуго су се борили Летонци, нису наши момци успели да преломе сусрет у неколико наврата, пошто су сваки пут били надомак двоцифрене предности, али ривал ипак није имао решења за Богдана Богдановића и сјајну одбрану Србије. 
Нови бек Сакраменто Кингса, који је дуел завршио са 30 поена, заједно са Миланом Мачваном и Марком Гудурићем је средином последње деонице преузео контролу и донео кључну предност, на крају – вредну првог славља на шампионату Старог континента. 
Богдан је погодио девет од својих 17 шутева (6/8 за два, 3/9 за три), а имао је и четири асистенције, три скока и по једну украдену и изгубљену лопту.
Најбоље га је пратио Мачван са дабл-даблом – 14 поена (5/10 за два, 0/4 за три), десет ухваћених лопти и три асистенције, док је Бобан Марјановић имао 13 поена и шест скокова. 
Важну ролу имао је и Гудурић са девет поена, уз само један промашај из игре, као и четири скока и две крађе, док је Владимир Лучић, који је морао раније са паркета због пет фаулова, додао два поена мање, али и два скока више. 
На другој страни, најбољу партију пружио је Даирис Бертанс са 23 поена (4/10 за два, 3/5 за три), шест асистенција и четири скока, док је његов брат Давис убацио 16, уз шест скокова, али и пет фаулова. Кристапс Порзингис такође је био међу најбољима са 18 поена (4/10 за два, 3/6 за три) и по четири ухваћене лопте и блокаде. 
Прво коло у групи Д затварају домаћин Турска и Русија од 20 часова, док Србија наредни меч игра у суботу, такође од 16.00, против Руса. 
На трибинама се налазио и повређени Калинић, као и председник кошаркашког савеза Турске Хидает Турколу, док је летонских навијача било нешто више, па је њихова репрезентација имала нешто гласнију подршку. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте занимљиве детаље са утакмице:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА