Најновије

ПУПОВАЦ: Очигледно да за Србе мира у Хрватској нема!

Председник српског народног већа (СНВ) и СДСС-а Милорад Пуповац, коментаришући паљење недељника српске мањине "Новости", рекао је да је навикао на непоступање хрватске државе и да је очигледно да за Србе нема мира у тој земљи.

Милорад Пуповац (Фото: Јутјуб)

"Ја сам навикао трпети нечињење државе. Нападе на моју породицу, на институције и на места где раде припадници српске заједнице. Јер очито за Србе мира у Хрватској нема", рекао је Пуповац Новој ТВ.
Премијер Хрватске Андреј Пленковић, коментаришући паљење недељника Новости, каже да је странка која је то урадила (А-ХСП) маргинална и да се не би обазирао на тај инцидент. У вези са случајем плоче са усташким поздравом "За дом спремни" у Јасеновцу, каже да је на помолу решење.
Подсетимо, двадесет симпатизера Аутохтоне - Хрватске странке права (А-ХСП) у суботу је протестовало испред седишта Српског народног вијећа (СНВ) у Загребу под слоганом "Зауставили смо вас 1991, зауставићемо вас опет".
Челник те непарламентарне странке Дражен Келеминец притом је спалио примерак СНВ-овог недељника "Новости" и позвао премијера Андреја Пленковића да не забрањује поздрав "За дом спремни"
"Немојте се, Пленковићу, тиме играти, то је опасно и за вас и за вашу странку и за оне које ви подржавате. Јер, ви подржавате оне који су палили и и убијали хрватску државу и били против Хрватске 1991. године и хтели велику Србију на територији Хрватске или некакву Југославију", поручио је Келеминец.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Ивица Дачић рекао да ће повући амбасадора из Загреба?
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пуповац о уклањању табле "За дом спремни" из Јасеновца.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА