Најновије

УСТАШЕ НАПРАВИЛЕ ТЕЖАК ИНЦИДЕНТ: Прете премијеру, горе српске "Новости"! (ВИДЕО)

Група чланова крајње десничарске Аутохтоне хрватске странке права изазвали су данас тежак инцидент у Загребу.

Инцидент у Загребу (Фото: Јутјуб)

Они су отворено претили хрватском премијеру Андреју Пленковића, у случају да скине плочу "За дом спремни" у Јасеновцу и на протесту су запалили српски недељник Новости.
Скуп је одржан испред просторија Српског народног већа (СНВ) у центру Загреба, а чланови А-ХСП запретили су премијеру Андреја Пленковића у случају да скине спомен плочу хрватским ветеранима у Јасеновцу, на којој се налази усташки поздрав. 
"Пленковићу, не играј се шибицама, не скидај плочу ХОС-а!", поручио је председник те странке Дражен Келеминец, уз усташки поздрав "За домовину спремни", преносе хрватски медији. 
Током протеста под слоганом "Зауставили смо вас 1991, зауставићемо вас опет", Клеминец је отишао толико далеко да је запалио примерак недељника Новости, чији је издавач Српско народно веће. 
"Дошли смо испред седишта СНВ-а Милорада Пуповца супротставити се њиховој великосрпској политици у Хрватској, зауставили смо их 1991. зауставићемо их и сада", изјавио је Келеминец у загребачкој Гајевој улици, окружен с 20-так присталица и исто толико представника медија. 
Протест је надзирала и снимала интервентна полиција с отприлике двоструко више припадника, преноси Хина. 
Присталице на скупу носиле су заставу са страначким грбом на којој је био и натпис "За дом спремни". 
Келеминац је у "говору" истакао да се тај поздрав не сме мицати са спомен плоча, поручујући да су уз њега многи бранитељи дали животе за Републику Хрватску. 
Он тврди да се новцем из хрватског државног буџета подижу четнички споменици. "Ако ви скинете плочу ХОС-а, ми ћемо скинути све четничке плоче по Хрватској и четнички споменик у Србу", рекао је Келеминец. 
Понавља да је поздрав "за дом, у бој" користио и бан Јосип Јелачић, а заједно с присталицама у више је наврата током протеста узвикнуо "за домовину спремни", те лидера СНВ-а иронично позвао: 
"Ајде Милораде, пиши поновно пријаве против нас јер смо викнули да смо спремни бранити домовину. Јер Милорад Пуповац је председник Владе и финансија, он је државни адвокат. Милорад Пуповац влада хрватским медијима, он је краљ у Хрватској. Мисли да је краљ Александар", рекао је Келеминец. 
Он је прозвао Пуповца и да добија милионе куна из хрватског државног буџета, а онда, каже, иде у свет и тврди да је Република Хрватска - "геноцидна, фашистичка и усташка држава". 
Навео је и да "Новости" из буџета годишње добијају 3,2 милиона куна те показао насловницу недељника с насловом "Жаримо и палимо" и упитао: "Зар није то подстицање да се пали Хрватска усред туристичке сезоне, зар није то подстицање због којег посла треба имати Државно тужилаштво? 
"Пошто лепо гори, сада ће лепо горети ове новине", поручио је и спалио примерак недељника Новости, који издаје СНВ. 
Премијеру Пленковићу поручио је да не склања натпис "за дом спремни". 
Ако забрани у демократској држави "домољубни поздрав" којим се каже да си спреман бранити свој дом и домовину, онда је Пленковић увео диктатуру, укинуо демократски систем и учинио од Хрватске тоталитарну државу, оценио је Келеминец. 
"Немојте се Пленковићу с тиме играти, то је опасно и за вас и за вашу странку и за оне које ви подржавате. Јер, ви подржавате оне који су палили и и убијали хрватску државу и били против Хрватске 1991. године и хтели велику Србију на територији Хрватске или некакву Југославију", казао је Келеминец. Погледајте ОВДЕ како су светски медији оплели по Хрватима због усташтва. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је водитељ критиковао хрватске десничаре:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА