Најновије

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Формиран тим за израду Декларације о опстанку Срба!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је формиран тим од неколико људи који ће радити на писању Декларације.

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

У згради Председништва на Андрићевом венцу, јутрос око девет сати састали су се председник Србије Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић, председник Републике Српске Милорад Додик и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.
Након састанка, коме су присуствовали и министри Небојша Стефановић, Александар Вулин и Душан Вујовић, председник је рекао да Србија подржати бројне пројекте у Републици Спској у циљу очувања и неговања националног идентитета српског народа.
"Формирали смо тим од неколико људи који ће учествовати у писању деклерације о опстанку српске нације и Срба", рекао је Вучић након састанка.
Та Декларација ће, истакао је Вучић, обухватити право на употребу српског језика и ћириличног писма, затим право на изучавање и неговање српске културе, право изучавања српске историје и неговање српске слободарске традиције, очување националне географије, право на очување и заштиту српског културно-историјског наслеђа и право на информисање на српском језику.
Према најавама, овом послу ће се приступити ускоро, а договорено је и да ће Влада Србије издвојити новчану помоћ за градове и села у РС пре свега за инфраструктуру.
Било је речи и о другим пројектима.
"Данас Сребреница захваљујући Влади Србије изгледа потпуно другачије, велико је градилиште, и захвални смо на томе", рекао је председник РС Милорад Додик и додао да ће РС ускоро донети и деклерацију о војној неутралности.
Он је казао да жели да поздрави скорашњу посету председника Вучића БиХ.
Најављено је и да ће Србија са око 5,5 милиона евра помоћи општине у Републици Српској, као и општине у Босни и Херцеговини у којима претежно живе Срби.
"Знате да смо учествовали у реконструкцији школе "Србија " у Босанском Шамцу, као и школе "Вук Караџић" у Добоју", рекао је председник и додао да ће Србија финансирати изградњу дечјих вртића у Требињу и Брчком, као и студенстко-ђачког дома у Власеници.
"Биће реконструкисане улице на Палама, као и спортске дворане и трг у Источном Сарајеву. Предвиђена је санација моста преко Дрине између Зворника и Малог Зворника", додао је Вучић.
"То је око четири милиона евра и Србија ће пружити подршку општинама у Федерацији које су настањене претежно српским становништвом, попу Грахова, Дрвара, Петровца и Гламоча са милион евра за разбне пројекта".
Укупно ће то бити око пет и по милиона, поручио је председник Вучић. Погледајте ОВДЕ како је Вучић упозорио јавност на тензије у региону. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Вучић критиковао Македонце:

Бонус видео

Овако је Бранко Драгаш критиковао Вучића:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА