Најновије

ЗАХАРОВА: САД шири лажну вест да су руске дипломате тражиле политички азил! (ФОТО/ВИДЕО)

- Да би скренула пажњу са ситуације у вези с руском дипломатском имовином у САД лансирана је лажна вест да су сарадници Генералног конзулата Русије у Сан Франциску тражили политички азил, саопштила је вечерас портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: Риа)

- У САД су сарадници ФБИ почели да претражују представништва Русије у иностранству. На званичним налозима Министарства иностраних послова Русије објављиваћемо фотографије и видео-материјале о тој владавини демократије. Ради одвлачења пажње од тог безакоња, које америчке специјалне службе врше над руским дипломатама и дипломатском имовином, лансирана је лажна вест о томе да су сарадници Генералног конзулата Русије у Сан Франциску ’затражили политички азил’. Класика информационих ратова“, написала је Захарова на Фејсбуку. 
Министарство иностраних послова Русије објавило је на званичној страници на Фејсбуку видео-снимак претреса у Генералном конзулату Русије у Сан Франциску и Трговинском представништву Русије у Вашгинтону.
На снимцима се види како на територију ових установа улазе аутомобили ФБИ. Сарадници специјалних служби почињу да претражују просторије и станове дипломатских службеника. Код ограде Трговинског представништва постављена је трака. 
У коментару на страници наведено је да ће ускоро бити објављене „нове фотографије и видео-сведочанства противправних дејстава америчких власти које нарушавају међународно право и имовинско законодавство упадом у руске дипломатске објекте“.
Прочитајте ОВДЕ све детаље новог дипломатског рата САД и Русије.
Извор: rs.sputniknews/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САД је наредила Русији да затвори свој конзулат у Сан Франциску.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА