Најновије

ЈУЖНА КОРЕЈА ЈЕ СПРЕМНА ЗА РАТ: Испалила балистичку ракету, симулирала напад на Пјонгјанг (ВИДЕО)

Војска Јужне Кореје извела је вежбу у којој је симулирала напад на севернокорејско нуклеарно постројење, гађајући "одређене циљеве у Источном мору", наводи агенција "Јонхап" позивајући се на Здружени генералштаб јужнокорејских оружаних снага.

Спремни за рат (Фото: Јутјуб)

Ракета је испаљена у ноћи између недеље и понедељка као одговор на севернокорејску провокативну детонацију направе за коју Пјонгјанг тврди да је минијатурна верзија хидрогенске бомбе, наводи Јонхап.
"Ова вежба је изведена као одговор на шесту нуклеарну пробу Северне Кореје... и обухватила је балистичку ракету 'хјунму' и борбене авионе Ф-15", наводи јужнокорејска агенција.
Војска Јужне Кореје саопштила је да је домет симулираних циљева био као до севернокорејског нуклеарног постројења Пунгје Ри у североисточној провинцији те земље, наводи АФП.
Јужнокорејска војска је саопштила да су њене ваздушне снаге и копнена војска извеле ракетну вежбу као одговор на севернокорејску шесту нуклеарну пробу, додавши да је у вежби циљана област у којој је та проба изведена у недељу, преноси Ројтерс.
У јужнокорејској војној вежби коришћене су ракете дугог домета ваздух-земља и балистичке ракете, стоји у саопштењу Здруженог генералштаба.
Вежбу су извеле само јужнокорејске војске снаге, али се припремају нове вежбе које ће бити изведене заједно са снагама САД у Јужној Кореји, напомиње се у саопштењу.
У међувремену, САД су у недељу увече упозориле да би могле да пруже "војни одговор великих размера" на претње Северне Кореје.
"Било каква претња по САД или америчке територије, укључујући Гуам или наше савезнике наићи ће на војни одговор масовних размера који ће бити истовремено ефикасан и жесток", навео је шеф Пентагона Џејмс Матис. 
Амерички председник Доналд Трамп је у недељу рекао да Јужна Кореја закључује, као што је и он рекао, да од приче о смиривању са Северном Корејом нема ништа, јер Пјонгјанг "разуме само једно". 
На "питање свих питања" – да ли ће Америка напасти Северну Кореју – Трамп је дао кратак и нејасан одговор: "Видећемо".  Да ли је на помолу први нуклеарни рат погледајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА