Најновије

МИНИСТАР ШАРЧЕВИЋ БЕСАН: Безобразлук, као да смо шверцери хероина!

Министру просвете Младену Шарчевићу и директору Канцеларије за КиМ на Јарињу није дозвољен пролаз.

Младен Шарчевић (Фото: Јутјуб)

Министру просвете Младену Шарчевићу и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу данас на административном прелазу Јариње није дозвољен пролаз на путу ка Косовској Митровици, рекли су у Канцеларији за КиМ.
- То је чиста политичка самовоља и мени није јасно што им Европска унија то дозвољава, јер надлежност образовања је наша од резолуција па наовамо. То ни једног тренутка није у косовском систему. Нити се ја бавим политиком нити је неко чуо да сам ја нешто изјавио против њихов власт... То је класичан безобразлук. Ми смо ишли да отворимо студентску поликлинику, ишли смо са деканима и новим ректором. Пре тога смо проследили рачунаре у четири општине. Ми се понашамо цивилизовано, као неко ко тој деци даје најбоље могућности за развој и квалитет образовања - рекао је видно изнервиран министар просвете Младен Шарчевић.
Он је додао и :
- Без икаквог разлога су они решили да господин Ђурић и ја не уђемо на Косово. За Ђурића усмено, за мене и писмено као да смо шверцери хероина.
Министар је још једном поновио да је реч о безобразлуку и да је он спреман да на Самит министара западног Балкана који се одржав а у Београду не прими косовског министра.
- Нека ми неко објасни за шта да га примим, јер ако сам ја за њих шверцер, што бих ја био паметњаковић па њега примио у Београду. То ће они од мене добити врло брзо - рекао је министар и додао да ће од надлежних затражити да објасне овај скандал.
Шарчевић и Ђурић требало је данас да у Студентском центру у Косовској Митровици, отворе Завод за здравствену заштиту студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у том граду.
Средства за изградњу, адаптацију и опремање нове студентске поликлинике обезбедила је Влада Републике Србије. Погледајте ОВДЕ како је Зорана Михајловић коментарисала инцидент код Топчидерске звезде. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је министар просвете Шарчевић коментарисао реформу образовања:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА