Најновије

ВУЧИЋ: Ја се не „хвалим” атентатима, као неки, нисам то рекао ни у Сребреници!

- Ништа страшно се у суботу није догодило, претпостављам да намера људи у „бентлију” није била да мени науде, а да ли сам у праву треба ипак да утврде надлежни органи, рекао је председник Србије Александар Вучић коментаришући инцидент који се догодио у суботу, а за који су поједини медији навели да је реч о покушају атентата.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Постоји једна врста сталне приче како измишљам атентате, иако ја нисам никад рекао да је неко покушао атентат на мене...Нисам то рекао ни у Сребреници”, рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.
У Сребреници је један део напада остао ван домета камера, додао је, те навео да је било том приликом и покушаја да га ударе у главу, али да никад није помислио да је неко од политичара планирао његово убиство или нешто слично.
Како је објаснио, није од оних који се баве „замајавањем, јер нема других резултата”.
Говорећи о инциденту од суботе, Вучић је испричао и да је то у новине, тачније у „Политику” доспело, вероватно, како је рекао, преко неког канала у полицији, „за који нисмо знали”.
„Главни уредник Политике Жарко Ракић позвао ме је у суботу увече и рекао да су они дошли до информације шта се догодило. Ја сам га замолио да то не објављују, али да исто тако то не схвати као притисак, већ као молбу. Политика је међутим то објавила и вероватно су то сазнали из полиције. За тај канал нисмо знали, а Ракић није хтео да ми открије извор”, навео је Вучић.
Додао је да је то испричао, јер постоје људи који стално подижу тензије, те приметио да ниједне новине нису навеле да је то у суботу био атентат.
И министар полиције Небојса Стефановић врло брзо након првих информација изјавио је да нема елемената да се каже да је реч о атентату.
„Истина, занимљиво је да су двојица од тројице у аутомобилу који нас је пресрео била под дејством наркотика, у скупом возилу, те да се не поклапају искази људи тамо одакле су они изашли”, рекао је Вучић.
То све говори, додао је, зато сто су раније неки други говорили о атентатима свака три дана, иако они нису никоме представљали политички проблем, „па су људи задржавани по 30 дана, чак неки људи из амбасада и узимано им је за зло што возе пса на задњем седишту”.
„Овде је, међутим, реч о људима који, како је приметио Ракић, сигурно нису ни академици, ни кустоси музеја, а чудно је да су се три пута вртели око Топчидерске звезде. Ја свеједно мислим да је то због наркотика”, приметио је Вучић.
„Не бих да се мешам у посао државних органа, али сам сигуран да ти људи нису хтели да ми науде”, поновио је Вучић.
Упитан како коментарисе забринутост људи због инцидента, Вучић је рекао да верује да је само мали број људи истински забринут, али је поручио да нико не треба да брине, јер он није плашљив.
„Шта год да ураде, не могу ми ништа, све што прете не могу Србији ништа”, поручио је председник. 
Прочитајте ОВДЕ да ли је заказало Вучићево обезбеђење?
Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас сумњу да ћемо као друштво успети нешто да се договоримо по питању Косова и Метохије и да нешто урадимо, у интересу будућности, "јер се плашимо себе, будућности и реалистичног приступа".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА