Најновије

ПУТИН: Војна хистерија због Северне Кореје довешће до глобалне катастрофе у свим опцијама сем једне

Пјонгјанг неће одустати од војног програма под притиском санкцијама и војним претњама, рекао је руски председник Владимир Путин на маргинама самита БРИКС-а у Кини.

Путин (Фото: Јутјуб)

Увођење оштријих санкција Северној Кореји поводом њеног нуклеарног програма неће променити руководство у Пјонгјангу, али да би могле да доведу до већих патњи људи.
Путин је у обраћању новинарима упозорио да се не повећава војна хистерија око Северне Кореје.
Руски пресдедник је рекао да би то могло да доведе до "глобалне катастрофе".
- Повећавање војне хистерије у оваквим условима је ћорсокак. То може да доведе до глобалне, планетарне катастрофе и огромних губитака људских живота. Не постоји други начин да се реши севернокорејски нуклеарни проблем, осим мирним дијалогом - рекао је он.

"Жалићемо се суду због наше имовине у САД"

Путин је оптужио амерички естаблишмент за одсуство политичке културе у вези са ситуацијом са руским дипломатским представништвима у САД.
Он је изјавио да би Москва могла додатно да смањи број запослених америчке дипломатске мисије за 155 људи, пренио је "Спутњик".
Говорећи на конференцији за медије након самита чланица БРИКС-а у Сијамену, Путин је рекао да од 455 руских дипломата у САД, 155 људи ради у УН.
"Стриктно говорећи, они нису дипломате акредитоване у Стејт департменту", рекао је руски предсједник.
Русија задржава право да донесе одлуку о смањењу дипломатских мисија САД у Русији до пуног паритета, али за сада то неће радити, додао је Путин.
Он је рекао да ће се Русија жалити суду у вези са одузимањем њеног права да располаже својом имовином у САД. Руски председник сматра да то нарушава имовинска права Русије.

Мун тражи пооштравање санкција

Сеул је упутио позив за пооштравање санкција Северној Кореји, укључујћи увођење забране на увоз нафте, изјавио је председник Јужне Кореје Мун Џае-ин у телефонском разговору са председником Русије Владимиром Путином.
Време је да Савет безбедности Уједињених нација озбиљно размотри могућност лимитирања приступа Северне Кореје тржиштима валута и уведе јој емабрго на нафту као и забрану запошљавања градјана Северне Кореје у иностранству, рекао је Мун, навела је његова администрација, пренео је ТАСС.
Руски амбасадор у УН Василиј Небензја рекао је јуче да војна решења не могу да реше кризу на Корејском полуострву, упозоривши да је "хитно потребно одржати хладну главу и уздржати се од акција које могу да погоршају тензије".
"Обухватно решење за нуклеарно и друга питања на Корејском полуострву може се постићи једино путем политичких дипломатских канала, укључујући посредничке напоре генералног секретара УН", истакао је Небензја на специјалној седници Савета безбедности УН, пренео је Ројтерс.
Како је Путин престао да буде само политичар и постао господнин способни погледајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Говор Путина на самиту БРИКС-а
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА