Најновије

ТРИЈУМФ ВРЕДАН МУНДИЈАЛА: Србија добила Ирце у тешком мечу!

Србија је голом Александра Коларова победила Републику Ирску у Даблину - 1:0, у 8. колу квалификација, и стигла на корак од Светског првенства у Русији 2018.

Репрезентација забележила важан тријумф (Фото: Јутјуб)

"Орлови" (18) сада имају четири бода више од другопласираног Велса (14), два кола пре краја такмичења у групи Д, и наредну утакмицу 6. октобра играју против Аустрије на њеном терену, а три дана касније у Београд долази Грузија.
Коларов је постигао фантастичан гол на асистенцију Костића, а ситуација је могла да се закомпликује после искључења Максимовића у 68. минуту, али су “Орлови” имали знања, стрпљења, среће и голмана Владимира Стајковића, тако да је резултат остао 1:0. 
Селектор Славољуб Муслин одлучио се за четири измене у односу на претходну утакмицу са Молдавијом. Пред гол се вратио Владимир Стојковић, Вуковић је заменио Настасића, Миливојевић је био у игри уместо Гудеља, а Рукавина уместо Гаћиновића. 
Прву прилику на утакмици имао је Немања Матић већ у трећем минуте, али је ударац лако изблокиран иако је играч Јунајтеда био у идеалној позицији, јер је стајао на ивици казненог простора по средини гола. 
Ирци су врло предвидива екипа, играју увек на исти начин, али када су у питању центаршутеви и игра главом онда се није лако одбранити од њих. Тако је било и у 10. минуту када је Дафи реаговао на набачену лопту и испред Стојковића је послао у гол, али је био у офсајд позицији, јер је задња линија "Орлова" одлично испратила напад домаћина.
Чим би “црвени” успели да се ослободе притиска, уследио би и озбиљнији напад. До полувремена Србија је имала две добре прилике за гол, али нису их искористили Митровић и Рукавина. У првом случају Митровић је слабо захватио лопту па је голман Ираца успео да је скрене у корнер, док је у другом случају Рукавина послао лопту високо преко гола. 
Душан Тадић је на почетку другог полувремена солидним ударцем најавио опаснију Србију, него што је то била у првом делу игре. Убрзо је стигла и потврда. 
Дуго је трајала акција Србије, одбранили су се у првом тренутку Ирци, али је Костић фантастично видео утрчавање Коларова, продужио му лопту, а овај је закуцао лопту под пречку. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте најважније детаље са утакмице:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА