Најновије

САА ПРЕЛАЗИ ЕУФРАТ: Крај америчким плановима на Блиском истоку! (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријска армија задала је својој инжињерији најважнији задатак у досадашњем делу рата - прелазак Еуфрата.

САА у офанзиви (Фото: САА)

Према фотографијама и извештајима ратних репортера и локалних активиста, Сиријска арапска армија (САА) започела је активности на северним ободима града Деир Ез Зора, које за циљ имају коначни прелазак снага лојалних Дамаску на источну обалу Еуфрата. На фотографијама је приказан конвој камиона са деловима за понтонски мост, као и чамци који пристижу на северну периферију града.
Syrian Military Prepares To Cross Euphrates River In Deir Ezzor Area, Deploys Pontoon Bridges, Boats (Photos)

Према незваничним сазнањима блискоисточних медија, САА планира да, при предстојећој битки за "нафтну престоницу" Сирије, користи тактику која се показала успешном током претходних годину дана убрзаног ослобађања земље од терориста и започне опкољавање града, чији се највећи део налази на источној обали Еуфрата.
Syrian Military Prepares To Cross Euphrates River In Deir Ezzor Area, Deploys Pontoon Bridges, Boats (Photos)

Осим планираног прекида путева за снабдевање последње "престонице" Исламске државе у Сирији, преласком реке САА ће, такође, поново бити у могућности и да заустави даљу експанзију америчког утицаја на истоку земље. 

Сиријска команда је још у првој половини године, приликом покретања офанзивних операција које су као први циљ имале ослобањање Палмире, као коначни циљ операције означиле град Абулкамал, који се налази на источној граници са Ираком. Од тада, САА је на два места успела да изађе на обалу Еуфрата, али се на обе локације са западне стране налазе курдске снаге, са којима је Дамаск у примирју.  Након слома америчких планова на југу Сирије у јуну месецу, Пентагон је пребацио велики број "побуњеника" под својом контролом на исток Сирије, где заједно са јединицама лојалним курдском СДФ-у већ месец дана покушавају да пробију линије Исламске државе и крену у освајање ирачке границе.
Очекује се да ће битка за Деир Ез Зор започети након ослобађања целог пута Палмира-Деир Ез Зор и преосталих стратешких тачака на северозападу града, а како напредују Тигрове снаге у том послу, погледајрте ОВДЕ.  Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Невероватна сцена тренутка у ком је пробијена трогодишња блокада Деир Ез Зора
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА