Најновије

УПОЗОРЕЊЕ: Да ли ће Вучићу баш све ићи глатко у Сарајеву?

Уочи састанка с председником Србије, Бакир Изетбеговић изјавио да Александра Вучића види као политичара који ће помоћи да се ствари на Балкану поправљају.

Изетбеговић и Вучић у Београду (Фото: ЈуТјуб)

"Имаћемо тет-а-тет састанак. Отворићемо нека питања која су можда осетљива. Видим Вучића као једног прагматичног и способног политичара који ће помоћи да се ствари на Балкану поправљају", казао је бошњачки члан Председништва БиХ за регионалну телевизију Н1.
Он је потврдио да ће са председником Србије разговарати о питању границе, али и о траси аутопута који треба да повеже Сарајево и Београд. 
Када је у питању најављено потписивање Декларације о праву Срба на језик, културу, историју и идентитет, Изетбеговић каже да га о томе не могу питати јер не зна тачно шта се у тој декларацији налази, али очекује да иста права дају другима, односно права на опстанак других, права на босански језик и сматра да се у том смислу могу договорити, преноси Фена. 
Говорећи о питању границе, он је казао да у том смислу неће лако наћи заједничку реч, али да се о неким стварима може разговарати. 
"Четири захтева има Србија, али два нису ни за дискусију. Један од њих је да се прелази на ову страну Дрине и да се део БиХ територија код две хидроелектране преда Србији. То је немогуће. Имамо и питање пролаза пруге која иде према Бару и неке нејасне позиције на Лиму код Рудог, о томе се може разговарати, али уз компензацију. Видећемо шта траже, шта нуде, па да се евентуално на два од четири захтева покуша изнаћи неко решење", изјавио је Изетбеговић. 
Вучић ће у БиХ боравити у четвртак и петак, у званицној посети Босни и Херцеговини, у првој билатералној посети Босни и Херцеговини у својству председника Србије. То ће уједно бити и прва посета из Србије на председницком нивоу након шест година. 
Вучић ће се, између осталих, срести и са Бакиром Изетбеговићем, чланом Председништва Босне и Херцеговине. Погледајте ОВДЕ како БИА лови џихадисте. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Исламистички поздрави Алије Изетбеговића:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА